30.6.15

Välivuoden tavoitteet

Nyt, kun mulla on toinen välivuosi edessä, ajattelin tehdä jotain oikeasti hyödyllistä sinä aikana. Edellisen vuoden tavoitteena oli käytännössä vain säästää rahaa. Se jonkun verran onnistuikin, mutta tuleva muutto taitaa viedä niistä suurimman osan. Tälle vuodelle oon ajatellut asiaa vähän pidemmälle ja asettanut tulevalle vuodelle muutaman tavoitteen lisää.

1. Opiskella jokin uusi kieli
Aikaa mulla ainakin olisi. Ja vuodessa kyllä oppii yllättävän paljon, vähintään alkeet johonkin kieleen. Opiskelun joutuisin kyllä toteuttaa itsenäisesti, koska työn epäsäännöllisyyden takia mulla ei taida olla mahdollisuutta mihinkään kursseihin. Oon miettinyt kieleksi venäjää, espanjaa, ranskaa tai saksaa. Eniten noista kiinnostaisi espanja, mitä oon ennenkin aloittanut itsenäisesti opiskelemaan, mutta esim työelämässä hyödyllisin saattaisi olla venäjä.


2. Säästää rahaa
Tänäkin vuonna tavoitteena olisi tehdä koko vuosi töitä ja säästää rahaa opiskeluja varten. Toivottavasti vielä enemmänkin kuin viime vuonna.

3. Matkustaa
Edes kerran olisi kiva käydä jossain ulkomailla, ihan vaikka vaan minilomalla. Tämäkin vaatii rahaa ja vapaata töistä, joten voi olla vaikea toteuttaa, mutta ei mahdotonta! Alunperinhän mun haaveissa välivuosi tarkoitti matkustamista, reilaamista tai aupairiutta, mutta jotenkin ne jäi. Varsinkin, kun muutettiin poikaystävän kanssa yhteen ja omillaan asuminen vaatii sitä rahaa ja töissä käyntiä. Kotikotona asuessa nää olisivat voineet vielä onnistuakin. Eivät ole mahdottomia nytkään, mutta vaatii paljon järjestelyä.

Untitled


4. Elämäntapamuutos
Mua niin ärsyttää edes kirjoittaa tämä tähän. :D Oon ikilaihduttanut varmaan jostain seiskaluokalta asti ja tuloksena on vain lisää kiloja. Erilaisia elämäntapamuutoksiakin on yritetty tehdä monta kertaa. Henkisesti on menty eteenpäin paljonkin, mutta elämäntavat ei oo muuttuneet mitenkään radikaalisti (vaikka eteenpäin tässäkin asiassa on menty) eikä kroppa voi paremmin. Mutta ehkä tää onkin koko elämän mittainen prosessi. Ja se, että oon aiemmin yrittänyt, meinaa että oon jo aloittanut. Ehkä tässä pitäisikin lukea, että jatkan elämäntapamuutoksen toteuttamista?

5. Elää hetkessä
Oon sellainen ihminen, että haaveilen ja unelmoin kaikesta, mutten oikein ikinä saa tehtyä niiden eteen mitään. Muka niin vaikeaa ja vaatii paljon järjestelyjä, rahaa yms. Ajattelen usein myös sitten, kun -tyylillä, josta haluaisin eroon. Sitten kun olen laiha, sitten kun on rahaa, sitten kun.. Elän tavallista elämää ja ehkä tyydyn liikaa siihen tavalliseen arkeen, joka menee omalla painollaan. Pitäisi olla enemmän spontaani, tarttua hetkeen, tehdä jotain normaalista poikkeavaa ja pistää unelmia toteen. Elää tässä ja nyt, eikä sitten kun.

Me
Kuvat WeHeartIt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥