30.8.15

Autumn Bucket List

Jokavuotista syysmasennusta voi lievittää miettimällä syksylle kaikkea kivaa tekemistä. Mulla ei tänä vuonna tosiaan ala koulu, joten energiaa riittää keskittää muihin juttuihin. Syksy on tosi kivaa aikaa ja on paljon, mitä odotan kun ilmat kylmenee ja illat pimenee.

IMG_7416

1. Ostaa uusi kalenteri. Mun syksy alkaa aina jotenkin puhtaalta pöydältä, kun ostaa uuden kalenterin. Oon tosi ahkera kalenterinkäyttäjä ja joka vuosi mun pitää saada uusi kalenteri, vaikka nykyistäkin riittäisi vielä ainakin vuoden loppuun asti.

2. Leipoa omenapiirakka. Tää kuuluu myös mun joka syksyiseen traditioon ja en malta odottaa, että saan syödä sitä vaniljakastikkeen kanssa. Nam!

3. Polttaa kynttilöitä. Syksyyn kuuluu ehdottomasti myös kynttilät. Niistä tulee aina kivan tunnelmallinen fiilis. Onneksi mulla onkin miljoona kynttiläsisustusjuttua ja laatikot täynnä tuikkuja..

4. Pitää villasukkia jalassa. Vilukissa kun oon niin oon toki pitänyt villasukkia jo kesälläkin, mutta syksyn ja talven ne on mulla erityisen ahkerassa käytössä. Lempparivillasukat on tällä hetkellä valkoiset ylipolvensukat, jotka poikaystävän mumma neuloi mulle viime vuonna joululahjaksi.

5. Katsoa kauhuleffa Halloweenin aikaan. Nuorempana olin kova kauhuleffafani. Nykyään en niinkään. Kai se vanhuus on iskenyt, mutta enää en pidä kauhuleffoista ollenkaan ja ne jää kummittelemaan mun mieleen pitkäksi aikaa. Ja tietenkin ne pahimmat kohdat muistuu mieleen niinä iltoina, kun menee yksin nukkumaan ja silloin mielikuvitus laukkaa. Ja esimerkiksi sauna pitää silloin tarkistaa, ettei sinne ole vaan piiloutunut mikään murhamies.. Mutta Halloweenina on pakko katsoa edes yksi kauhuleffa!

6. Sisustaa koti syksyyn. Eli ne viimeisetkin kynttilät esille, pistää terassille jotain syksyisiä kukkia ja lyhtyjä, vaihtaa muutama koriste-esine syksyisemmäksi...

IMG_7422

7. Pitää paljon leffailtoja. Sateiset päivät ja illat pitää ehdottomasti pyhittää kaikille kivoille leffoille ja sarjoille. Villasukat jalkaan, kaakao käteen, viltti päälle, poikaystävän kainaloon makoilemaan ja leffa pyörimään.

8. Juoda kuumaa kaakaota. Juon tosi paljon kaakaota kylmänä, mutta ilmojen kylmetessä kuuma kaakao alkaa maistumaan paremmalle.

9. Käpertyä vilttiin. Mulla olisikin ostoslistalla joku muhkeampi ja lämpöisempi viltti, johon käpertyä just niinä kylminä ja sateisina päivinä.

10. Ostaa paljon uusia neuleita. Lämpöiset neuleet kuuluu syksyyn. Syksypukeutuminen on mun mielestä muutenkin kaikista kivoin verrattuna talven, kevään ja kesän pukeutumiseen ja odotan sitä joka vuosi yhtä innolla.

11. Värjätä hiukset. Oon tässä harkinnut punaisesta väristä luopumista, koska mulla on näihin viha-rakkaussuhde. Toisaalta nää on älyttömän kivannäköiset ja ihanat. Toisaalta näitä on vaikea hoitaa, pitää värjätä usein ja väri rajoittaa pukeutumista. Ja esimerkiksi pidän viininpunaisista vaatteissa (varsinkin näin syksyisin), mutta kaikki sen väriset vaatteet mun kaapissa jää käyttämättä, koska ne ei mun mielestä soinnu näihin hiuksiin..

12. Lenkkeillä paljon. Syksyisin ilma on raikkaampaa ja lenkkeily viileässä ilmassa on piristävää, joten pitää yrittää ulkoilla mahdollisimman paljon.

13. Käydä kahvilla kaverin kanssa. En tiedä miksi, mutta kahvilassa istuminen kuuman kaakaon ja leivoksen kera tuo mulle jotenkin tosi syksyisen olon. Kesällä istuu ehkä mielummin jäätelö kourassa, joten ehkä siksi.

IMG_7426


Löytyykö teidän syksyn tehtävälistalta samoja juttuja?


2 kommenttia:

  1. Hyvän listan oot tehnyt. Itsekkin ajattelin tämän sitten tehdä , lähempänä syksyä. :) Liityn lukijoihin. :) http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) haha niin munkin oli tosiaan tarkotus, mutta tänään aamulla pihalla oli niin syksyisiä värejä jo (mikä näkyy noista kuvistakin) että oli ihan pakko tehdä tää jo nyt :D hei mahtavaa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥