12.8.15

Grillivinkki: Hampurilaiset ja bataattiranskikset

Ruoka-aiheilla jatketaan! Ahkeria kun oltiin niin koottiin sunnuntaina myös grilli. Reilu 2 tuntia meni ja siinä oli ainakin sata osaa, mutta saatiin kuin saatiinkin se kasaan. Ja se vielä toimikin. Toteutettiinkin illalla ensimmäiseksi mun haave grillatuista hampurilaisista. Lisukkeeksi grillattiin bataattiranskalaisia. Pihvit tehtiin itse ja paistettiin ne paistinpannulla grillin parilan päällä. Uhrattiin tohon tarkoitukseen ikeasta ostettu 3 euron pannu, joka ei käynyt uuden kodin induktioliedelle.

IMG_6679

Grillihampurilaiset
Tarvitset:
Hampurilaissämpylöitä
BBQ-kastiketta
Salaattia
Sipulia
Kurkkua
Ananasrenkaita
Jauhelihapihvejä
Cheddar-juustoa
Hampurilaismajoneesia
tai muita täytteitä oman maun mukaan

Näistä me grillattiin hampurilaissämpylät, jauhelihapihvit ja ananasrenkaat. Hampurilaissämpylät voi tehdä itse tai ostaa valmiina kaupasta. Me ostettiin kaupasta paikallisen leipomon grillisämpylöitä. Sämpylöitä pidettiin pari minuuttia per puoli ja ananasrenkaita yhtä kauan tai vähän kauemmin. Hampurilaiset voi täyttää ihan oman maun mukaan.

Jauhelihapihvit
Tarvitset:
1dl korppujauhoja
2dl nestettä (esim. vettä tai kermaa)
1 sipuli
1 kananmuna
400g jauhelihaa
1tl suolaa
1/2tl valkopippuria
1/2tl valkosipulijauhetta
1 1/2 tl grillimaustetta

Lisää kulhoon korppujauhot ja neste. Sekoita ja anna turvota hetki. Lisää silputtu sipuli ja kananmuna. Kaada mukaan jauheliha ja mausteet. Sekoita. Painele taikinasta pihvejä. Kädet kannattaa kastella kylmällä vedellä niin muotoilu on helpompaa. Jos pihvit haluaa mielummin paistaa uunissa, ne valmistuvat sielä 225 asteessa 15 minuutissa. Grillissä pihvit valmistuivat n.8 minuutissa.

IMG_6675

Bataattiranskalaiset
Tarvitset:
1 bataatti
(vajaa) 1/2dl oliiviöljyä
mausteita oman maun mukaan (esim. ranskanperunamaustetta, 
grillimaustetta, suolaa, pippuria tms.)

Kuori bataatti. Leikkaa se reilun sentin paksuisiksi ranskisten muotoisiksi siivuiksi. Laita kulhoon oliiviöljy ja mausteet (itse laitoin reilun teelusikallisen ranskanperunamaustetta). Pyörittele bataattisiivut kulhossa niin että oliiviöljy tarttuu joka puolelle. Kaada bataattiranskikset foliovuokaan. Bataatit ovat valmiita, kun ne ovat niin pehmeitä, että haarukka uppoaa niihin helposti. Meillä aikaa meni suunilleen 20 minuuttia. Kääntele grillauksen aikana.

IMG_6677

Sämpylöistä tuli tosi rapsakoita. Mietittiinkin jälkeenpäin, että grilliltä ostetut hampurilaiset kastetaan rasvaan, ennen parilaan laittamista. En tiedä olisiko se pehmentänyt sämpylöitä? Tai sitten grillin kuumuus oli liian kova ohuille sämpylöille. Tai paistoaika liian pitkä? Pitää kokeilla seuraavilla kerroilla, mikä on paras tapa. Maku oli hyvä rapsakkuudesta huolimatta, mutta mulle tuli heti huuleen haava jostakin sämpylän reunasta. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥