8.10.15

Tuplasuklaakeksit

Leipomispostausta luvassa jälleen! Tykkään niin jakaa näitä ohjeita. Ja täälä uuden kodin keittiössä on niin kiva touhuta, että tulee leivottuakin enemmän. Edellisessä kun ei ollut sitä astianpesukonetta, niin leipomismotivaatio oli kummasti kadoksissa. Leipoessa tulee aina tuhat ja yksi kulhoa, lusikkaa ja kuppia likaiseksi. Mikä vapaus kun ne saa vaan kaikki heittää pesukoneeseen!

IMG_7728

Tarvitset:
200g pehmeää voita
200g (=n.2dl) sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
200g vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
1tl ruokasoodaa
115g valkosuklaata
115g maitosuklaata

collage
1. Pane voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sekaisin.
2. Vatkaa vähitellen joukkoon muna, kunnes taikina on kuohkeaa.
collage2
3. Siivilöi yhteen sekoitetut jauhot, suola ja ruokasooda taikinaan ja sekoita.
4. Paloittele suklaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaan käännellen.
collage3
5. Laita ruokalusikallisia nokareita pellille.
6. Paista 180 asteessa 10-12min tai kunnes pikkuleivät ovat rapeita reunoilta, mutta sisältä vielä pehmeitä.  Itse kokeilin ottaa osan kekseistä pois vielä, kun olivat lähes kokonaan pehmeitä. Tällöin ne jäähtyessäänkin jäivät vielä pehmeiksi sisältä.
IMG_7750
 
Nää on ehkä onnistuneimmat keksit mitä oon ikinä itse tehnyt. En tiedä, miksi kekseistä tulee usein jotenkin oudon makuisia, kun ne paistaa? Nää kuitenkin onnistui yllättävän hyvin. Tein nämä aiemmin ostamani Suklaa -kirjan ohjeilla, joista kuitenkin taas vähän itse sovelsin omia juttuja mukaan. Näistä kekseistä saa "tavallisia" keksejä jättämällä kaakaojauheen taikinasta pois. Itse halusin kuitenkin koittaa tehdä suklaisen keksitaikinan. 

4 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla joku päivä! Näyttää ihan superhyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan! Noi kyl oli hyviä ja tekis mieli tehdä tänään jo lisää noita :Dd

      Poista
  2. Ei vitsi näyttäää niin herkullisilta! Menee kyllä kanssa kokeiluun joku päivä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥