20.12.15

Luukku 20 - Pipari-suklaamousse

joulukalenteri luukku 20

Eilen vietettiin siis Jonin kanssa kahdestaan etukäteisjoulua. Syötiin aamulla riisipuuroa, paistettiin kinkku, avattiin lahjoja ja illalla tehtiin hyvää jouluruokaa kinkusta. Jälkiruoaksi kokeilin tehdä pipari-suklaamoussea. Ja se oli ihan taivaallista! Ihan älyttömän hyvää, vaikkakin tosi makeaa. Ohjeen löysin siis Hellapoliisin sivuilta ja tää kuulosti niin hyvältä, että halusin itsekin kokeilla.

Tarvitset:
2½dl vispikermaa
200g vanilja tuorejuustoa
200g suklaata (itse käytin ihan tavallista fazerin maitosuklaata)
6 piparkakkua murustettuna
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½tl piparkakkumaustetta

pipari-suklaamousse

1. Sulata suklaa mikrossa ja jätä jäähtymään.
2. Vispaa vispikerma vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto.
4. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Varo, ettei suklaa ole liian kuumaa, sillä se voi pilata vaahdon koostumuksen.
5. Murusta piparkakut esimerkiksi pakastepussissa kaulimen avulla, niin kuin mä tein. Näin jälkiviisaana olisi voinut murustaa myös blenderillä, jotta olisi tullut oikein pientä murua. Nyt mousseen jäi hieman isojakin paloja. Tääkin on varmaan aika makukysymys, millaisia paloja haluaa.
6. Sekoita piparkakkumurut, sokeri, vaniljasokeri ja piparkakkumauste vaahtoon.
7. Tarjoile jälkiruokakulhoissa ja koristele pipareilla.

IMG_9884

Ohjeen mukaan tästä satsista tulisi 6-10 henkilölle. Ihmettelin tätä kovastikin, kun mousse oli valmista, sillä mun mielestä siitä olisi riittänyt max 4 henkilölle. Kuitekin, kun lappasin kulhot täyteen moussea ja jaksettiin syödä Jonin kanssa 1/4-osa omistamme, tajusin paremmin tuota 6-10hlölle. Mousse on nimittäin aika makeaa, eikä sitä jaksa ihan älyttömästi syödä. Hyvää kuitenkin oli ja ajattelin tehdä tätä jouluaattonakin jälkkäriksi meidän perheelle. Sokeria ajattelin laittaa seuraavalla kerralla vähän vähemmän.

Ps. Maistoin tuota jääkaapissa yön yli ollutta moussea tänään ja mun mielestä se maistui vieläkin paremmalle. Koostumus on kuitenkin jämäkämpää eikä enää niin pehmeän moussemaista. Muutenkin suosittelisin pitämään moussea jääkaapissa hetken ennen tarjoilua, jotta mausteet saisivat muhia ja isoimmat piparkakkumuruset kerkeisivät hieman pehmetä.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mulla oli sama reaktio kun maistoin tota ekan kerran! :D

      Poista
  2. Nam! Päädyin kokeilemaan ja tää oli kyllä super hyvää! Kiitos kun jaoit ohjeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit kokeilemaan tätä! Tää oli mustakin aivan taivaallista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥