5.12.15

Luukku 5 - DIY Joulukortit

joulukalenteri luukku 5

Mulle yksi tärkeimpiä juttuja joulunodotuksessa on joulukorttien askartelu. Oon tykännyt tehdä kortit itse ja niin tein tänäkin vuonna. Askarteluliikkeet on täynnä jouluisia juttuja, mistä kehitellä toinen toistaan hienoimpia kortteja. Mä oon selannut Pinterestistä joulukorttiideoita, mutta sain kuitenkin inspiraation vasta askartelukaupassa. Viime vuonna ostin erilaisia korttivärkkejä ja keksin vasta kotona, mitä niistä askartelisin. Tällä kertaa mulla oli jo kaupassa selvä visio, millasia kortteja lähden kehittelemään. Ja tälläsiä niistä sitten tuli. 

IMG_9328
IMG_9334

Musta näistä tuli yllättävän kivoja. Pidän noiden yksinkertaisuudesta ja nää oli helppo ja nopea tehdä. Ostin askartelukaupasta siis harmaita, hieman kimaltelevia neliönmuotoisia korttipohjia, oranssia ja mustaa kartonkia, valkoisia hiutale- ja "hyvää joulua" - tarroja sekä paperia, jossa oli jouluisia tekstejä. Lisäksi ostin kortteihin sopivia joulunpunaisia kirjekuoria. Rahaa meni päälle 20e ja noista sai 20 korttia.

IMG_9336
IMG_9330
IMG_9338

Oon tyytyväinen, että sain tehtyä joulukortit jo näinkin ajoissa, ettei tarvi stressata niistä enää laisinkaan. Viime vuonna nimittäin olin niin myöhässä noiden kanssa, että meinasi tulla vähän kiire. Ja se stressi. Nyt kortit ovat enää postimerkkiä ja postitusta vaille valmiita! Toivottavasti nää toi edes yhdelle inspiraatiota joulukortteihin. :)


Aiotteko te askarrella joulukortit itse?

6 kommenttia:

 1. Ihania!:-) Mullakin suunnitelmissa väkertää itetehdyt joulukortit ikinä ekaa kertaa..:D Saa nähä miten käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa! Noita on kiva väkertää :D

   Poista
 2. Minä oon nyt parina vuonna tehnyt joulukortit itse. Tykkään siitä kun saa toteuttaa itseään ja näperrellä. :) Mun tekeleeni löytyvät täältä:

  http://maajanprojekti.blogspot.fi/p/joulukalenteri.html ja
  http://maajanprojekti.blogspot.fi/search/label/Joulukortit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään kaikesta pienestä näpertelystä. :) Mäpä käyn kurkkaamassa! :)

   Poista
 3. Aivan ihanat joulukortit! Aion ottaa näistä vähän ideaa tänä vuonna. Oli aikeissa tehdä joulukortit omista valokuvista ja tuunata niitä sitten vähän. Meidän kirjastolla kuitenkin järkätään tänävuonna korttipaja, jossa tehdään joulukortteja vanjoha kirjoja hyödyntäen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, jos näistä sai inspiraatiota korttiaskarteluun! Kuulostaapa kivalta tuommoinen korttipaja ja vanhat kirjatkin pääsee hyötykäyttöön. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥