8.12.15

Luukku 8 - Joulun merkitys

IMG_9201

Mulle Joulu on aina merkinnyt paljon. Mä oon henkeen ja vereen jouluihminen. Ja vielä enemmän se on korostunut nyt kun on asunut poissa kotoa ja on itse vastuussa esimerkiksi koristeluista ja muusta. Mä rakastan Joulua. Mulle se merkitsee tunnelmallisuutta, kynttilöiden polttamista, yhdessä oloa perheen kanssa ja lahjojen antamista. Nimenomaan antamista. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä kivempi lahjoja on antaa kuin saada. No okei on niitä lahjoja vieläkin ihan kiva saada. Kun voi saada kaikkea, mitä ei tulisi välttämättä itse ostettua.

IMG_9206
IMG_9218

Meillä on ollut aina aika perinteikäs Joulu. Pienempänä vietettiin Joulu aina mummolassa. Sielä oli melkein koko mun äidin puolen suku ja tottakai Joulupukki kävi aina. Lapsena joulu merkitsi tietty eniten sitä lahjojen saamista ja joulupukin vierailua odotettiin aina innolla. Lelulahjat oli kaikista parhaita ja vaatteet ynnä muut oli ihan tylsiä. Ei niitä osannut ainakaan silloin arvostaa. Ja mitä isompi paketti sen jännittävämpi se oli avata.

Jossain vaiheessa alettiin viettää joulua vain meidän perheen kesken. Joulupukki kävi vielä parina vuonna (?) ja oli ehkä aavistuksen jännittävämpää, että pukki tuli katsomaan just meitä ja antamaan vain meidän perheelle lahjoja. 

IMG_9228
IMG_9240

Meillä jouluperinteisiin kuuluu Joulupukin kuumalinjan ja Lumiukko-elokuvan katsominen aamuisin. Riisipuuron syöminen ja joulusauna. Suklaan naposteleminen pitkin päivää. Itsensä ähkyyn syöminen jouluruuasta. Lahjojen jakaminen ja avaaminen myöhään iltapäivällä. Uusien lautapelien pelaamista ja usein perlataan myös yhtä tiettyä korttipeliä.

Nyt Joulu on erilainen kun asuu pois kotikotoa. Kaiken lisäksi mulla oli viimevuonna töitä sekä aattona että joulupäivänä. Sekin meinasi jo olla mulle, joulua rakastavalle, melkoinen shokki. Mutta hyvin siitä selvittiin. Aattona vietettiin Joulua poikaystävän mummolassa Kauhavalla ja sitten joulupäivänä mentiin mun kotikotiin, jossa vietettiin meidän perinteiden mukainen joulu. Mä kävin välissä muutaman tunnin töissä, mutta ei se menoa haitannut. Saa nähdä millaiseksi joulu tänä vuonna muodostuu. Ainakin mulla on jouluaatto kokonaan vapaa töistä, mikä on luksusta!

IMG_9229
IMG_9236

Ollaan kehitelty myös vähän jo omia perinteiden alkuja Jonin kanssa. Ensinnäkin pidetään se oma pieni joulu ennen varsinaista jouluaattoa. Eli vietetään jouluaatto etukäteen kahdestaan. Syödään riisipuuroa aamupalaksi, käydään saunassa, tehdään hyvää ruokaa kinkusta ja jaetaan lahjat keskenämme. Tuleva joulu on meidän toinen yhteinen joulu yhdessä asuessa, joten paljon ei voi perinteistä vielä puhua, mutta eiköhän niitä muodostu vielä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥