9.12.15

Luukku 9 - Parhaat joululeffat

IMG_9572

Tänään ajattelin jakaa teidän kanssa mun lemppari joululeffat jotka varmasti nostattaa sitä joulufiilistä. Mun lemppareista löytyy uutta ja vanhaa ja pääasiassa muhun iskee kunnon jouluhömppäleffat.

joululeffat


Ensimmäinen lemppari on 12 dates of christmas. Leffa kertoo Kate niminestä naisesta, joka elää jouluaaton 12 kertaa. Tykkäsin tästä leffasta paljon eli suosittelen katsomaan! :)

Yksin kotona -leffat ovat varmasti lähes kaikille tuttuja joululeffoja. Näissä leffoissa on siis pieni poika joka unohdetaan jouluksi yksin kotiin. Tietenkin murtovarkaat yrittävät murtautua taloon juuri silloin ja poika taistelee heitä vastaan yksin.

The Grinch on leffa vihreästä örkistä, joka vihaa joulua. Pienen tytön avulla hän kuitenkin löytää lopulta joulumielen.

joululeffat2

Lumiukko on varmaan kans leffa, jonka kaikki tietää. Siinä pieni poika rakentaa lumiukon, joka herää yöllä henkiin. Tämä leffa tulee katsottua myös tänä jouluaattona.

Joulupukki ja noitarumpu on myös yksi leffa, joka tulee katsottua aina jouluaattoisin. Tässä animaatiossa joulupukille alkaa sattua ja tapahtua. Selviää, että tapahtumien takana on shamaani, joka kantaa kaunaa pukille siitä, ettei tämä vastannut hänen pienenä lähettämään kirjeeseensä. Kirje on kuitenkin aikoinaan jäänyt jakamatta ja pukki sai kirjeen vasta nyt, vuosia myöhemmin.

Painajainen ennen joulua. Tämän mainitsinkin jo halloween leffasuosituksissa, mutta sopii myös joululeffaksi.

collage

Joulutarina on paras suomalainen joululeffa. Tarina kertoo, kuinka joulupukista tuli joulupukki. Pukki jäi lapsena orvoksi ja asui vuoden kerrallaan kylän eri perheiden luona. Lopulta hän päätyi kylän erakon luokse asumaan ja he alkoivat salaa jakaa lahjoja kyläläisille.

Skipataan joulu kertoo pariskunnasta, jotka nimen mukaisesti aikovat skipata joulun ja lähteä ulkomaille. Naapurit eivät kuitenkaan päästä heitä helpolla.

the Holiday kertoo naisista, jotka vaihtavat keskenään kotejaan juhlapyhiksi, sillä he ovat kyllästyneitä nykyiseen elämäänsä. Kummatkin löytävät uudesta paikasta miesseuraa, vaikka tarkoituksena oli viettää rauhallinen joulu..


Löytyykö teiltä samoja suosikkeja? :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä ensimmäisen leffan suhteen. En ole kuullut siitä. Yksin kotona elokuvat ovat nostalgisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ainakin se oli hyvä, vaikkakin aika kliseinen jouluhömppä, mutta just sellasesta mä tykkään! :D Niin on, pitäisikin pitää maratoni niistä tässä joku päivä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥