7.1.16

Hyvinvointivalmennuksessa Fitfactorilla

*Yhteistyössä Fitfactor Training Oy

Uusi vuosi meinaa monelle myös elämäntapamuutoksen tekemistä tai laihduttamista. Myös mä asetin itselleni tavoitteeksi karistaa ylimääräisiä kiloja ja voida paremmin. Mulla oli mielessä jonkinmoisen valmennuksen aloittaminen tavoitteeni saavuttamiseksi. Selailin netin syövereitä ja löysin sieltä Fitfactorin ja heidän Terveys edellä - intensiivivalmennuksensa. Laitoin toiselle omistajalle, Sannalle, viestiä ja pistettiin homma käyntiin. Kysyin heiltä myös, kiinnostaisiko heitä lähteä yhteistyöhön kanssani, sillä halusin jakaa kokemuksiani projektini etenemisestä myös täälä blogin puolella. Musta tää tuo vielä vähän enemmän motivaatiota tähän touhuun, kun siitä kertoo julkisesti!

IMG_0351

Etsin netistä pääasiassa etävalmennusta, sillä ne ovat edullisempia ja koen hallitsevani useimmat liikkeet esimerkiksi kuntosalilla eli pystyn treenaamaan itsenäisesti. Kuntosalilla on siis tullut käytyä jonkun verran muutaman vuoden ajan, mutta multa on puuttunut hommasta pitkäjänteisyys ja säännöllisyys. Eli välillä on tullut monen kuukauden taukoja, jolloin ei oo liikuttu yhtään. Ruokailutkaan mulla ei oo oikein ollut kunnossa. Oon syönyt tavallista kotiruokaa, mutta epäsäännöllisesti ja välillä aterioita on unohtunut. Mikä sitten on kostautunut herkuttelulla ja ylimääräisellä napostelulla. Nyt mulla on sitten jäänyt herkutteluputki päälle ja oikeastaan joka päivä tulee syötyä jotain, mikä lasketaan epäterveelliseksi. Paitsi tietty tämä tammikuun alku ollaan oltu nyt herkkulakossa.

Fitfactor vaikutti musta mielenkiintoiselta ja pidin heidän periaatteistaan. Heidän tavoitteenaan on auttaa asiakasta löytämään henkinen ja fyysinen tasapaino ja he ottavat jokaisen valmennettavan yksilönä. Fitfactor on siis Sannan ja Petrin vuonna 2014 perustama yritys, joka tarjoaa hyvinvointivalmennuksia. Heillä on esimerkiksi yksilö-, ryhmä- ja etävalmennuksia ja halutessaan heiltä saa myös pelkkiä treeniohjelmia tai ruokavaliota. Itse halusin intensiivivalmennuksen, sillä kaipailen viikottaista kannustusta ja pysyn jotenkin enemmän motivoituneena, kun tiedän, että viikon päätteeksi pitää raportoida jollekin ulkopuoliselle henkilölle.

IMG_0355

Ollaan jutskattu Sannan kanssa Skypessä viime viikonloppuna ja hän vaikutti tosi kivalta. Hän osasi selostaa esimerksi syyn mun sokerikoukulle ja muutenkin pidin siitä, kuinka hän selitti asioita, kuten miksi pitää syödä kasviksia, miksi lepo on tärkeää ja miksi oon väsynyt iltaisin. Seuraava skypettelyaika sovittiin ensiviikolle, kun oon saanut vähän kokeiltua ohjelmia ensin. Muuten ollaan oltu yhteydessä sähköpostitse, mutta tiedän Sanna olevan tavoitettavissa myös tekstiviestillä. Skypettely oli mulle aika uusi juttu, mutta valmennuksesta tuli heti henkilökohtaisemman oloinen ja oli kiva oikeasti puhua "kasvotusten" oikean ihmisen kanssa, ettei toinen jää vain tekstiksi tietokoneen näytölle. :D

Sain toissapäivänä illalla ohjelmat ja tänään aloitin virallisesti noudattamaan niitä. Käytiin aamupäivästä kaupassa ostamassa kaikki tarpeelliset jutut (yritettiin toki mennä jo eilen kauppaan.. kyllä otti päähän kun oli pukeutunut eskimoksi ja laittanut auton lämmitykseen aiemmin ja sitten hokaat kaupan pihassa, että se on kiinni ja ai niin loppiainen...). Kaupasta lähti mukaan paljon kasviksia ja hedelmiä sekä muutama uusi tuttavuus, kuten Chiansiemenet ja Quinoaa. Kumpaakaan en oo ennen maistanut, mutta lupasin Sannalle kokeilla uusia juttuja. Avokadoakin maistoin tänään ensimmäisen kerran ja yllätyin siitä, kuinka mautonta se loppujen lopuksi oli. Eli pystyin syömään sitä ihan hyvillä mielin!

IMG_0364

Oon kyllä innoissani tästä ja odotan tulevia kuukausia tämän valmennuksen parissa. Toivon, että kolmen kuukauden päästä olisin oppinut uusia elintapoja, syömään parempaa ruokaa ja nauttimaan liikunnasta. Ja tietty olisi kiva, jos muutama kilo olisi lähtenyt. Myös jaksamisen kannalta olisi tärkeää syödä säännöllisesti, levätä tarpeeksi ja liikkua. Jaksamista ja energiaa nimittäin tarvin nyt kevään aikana erityisen paljon, sillä pitäisi jaksaa lukea niihin pääsykokeisiin lähes seuraavat puolivuotta ja sen lisäksi käydä normaalisti töissä.


Mitäs te ootte mieltä tälläisestä? Kiinnostaako teitä lukea tästä projektista, liikunnasta ja terveellisestä ruuasta?

Ps. Fitfactorilla on nyt tammikuun ajan alennuksia heidän valmennuksistaan, joten kantsii käydä kurkkaamassa tarjoukset heidän sivuiltaan! :)

10 kommenttia:

 1. Huippujuttu ja mä odotan jatko-osia jo innolla! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä postaus!:-) En tiiä, sain hirveesti motia tästä itellekkin taas ruveta syömään paremmin, ku joulun aikanahan toi syöminen oli mitä oli..:D Mut jään kans ootteleen seuraavia postauksia tästä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niimpä.. Kiva jos tää inspiroi! Kiva juttu :)

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä toi sun suunnitelma ja ruuatki näyttää hyvältä! Miten tässä ohjelmassa sitten saa herkutella? Tee vaikka jostain terveellisestä herkusta/välipalasta/jälkkäristä resepti? Muaki kiinnostais tommonen valmennus, mutta ehkä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) ei olla itseasias vielä juteltu herkuttelusta sen kummemin. Mulla nyt on tää totaalikieltäytyminen koko tammikuun, että katsotaan sitten varmaan helmikuussa sitä.. joo, mä pistän noita korvan taakse! :) mulla on ainakin kauhea motivaatiopuuska tässä alussa ja oon jo kokeillu esim quinoaa ja avokadoa tänään ja oon oikeesti tosi nirso niin oon menny vähän poia mukavuusalueelta ja ylittäny itseni jo ekana päivänä niin oon ainakin jo nyt tyytyväinen että lähdin tähän valmennukseen eli suosittelen lähtemään tälläseen jos yhtään löytyyy kiinnostusta! :D

   Poista
 4. Nästä ruoista ois kiva kuulla mitä oot tehny eli reseptejä kehiin sitten! :-)

  VastaaPoista
 5. Todellakin kiinnostaa! Itsellä kanssa elämäntapaprojekti menossa. Se tosin on lähtenyt todella huonolla menestyksellä liikkeelle, mutta mulla on ollut paljon vastoinkäymisiä ja haasteita matkalla. Luotan kuitenkin siihen, että kyllä minäkin vielä onnistun.

  Jaa ihmeessä kokemuksiasi tuosta valmennuksesta, terveellisistä ruoista, reseptit kiinnostaa (koska uusia makuja ja ideoita ruoanlaittoon kaipaa aina)

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä tuleman pitää! Tsemppiä sinulle!

  http://maajanprojekti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! :) Kyllä sä vielä onnistut! Mäkin haluan ajatella, että mäkin pystyn tähän. Onhan niin moni muukin pystynyt, niin miksi mä en pystyisi. :D Vaikka mustakin tuntuu, että haasteita välillä riittää ja tuntuu, että tuun aina kipeeksi (tai kerran revähti nivelsiteet jalasta, kun olin viikon verran noudattanut yhtä tiukkaa dieettiä täydellisesti ensimmäistä kertaa..) tai muuta vastaavaa, kun yritän parantaa elämäntapoja.. Ja niitä on yritetty parantaa jo toosi monta kertaa. Mutta aion kuitenkin yrittää niin monta kertaa, että onnistun. Toivon kuitenkin, että tämä olisi se kerta, kun siinä oikeasti onnistuu! :)

   Tuun varmasti jakamaan muutamia juttuja tästä valmennuksesta ja varmasti reseptejäkin sitten, kun oon niitä ehtinyt kehitellä noista uusista raaka-aineista. :) Oon samaa mieltä sun kanssa. Uusia ideoita ruoanlaittoon ei voi olla liikaa!

   Kiva juttu! Kiitos ja samoin sulle♥ :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥