20.1.16

Life Planner

Oon muutaman kerran törmäillyt Pinterestissä kaikenmaailman plannereihin. Eli suunnittelutyökaluihin/kalentereihin/miksi niitä nyt haluaa kutsua. Mä oon tainnutkin täälä aiemmin kertoa, kuinka rakastan kaikkia listoja, aikataulutuksia ja taulukoiden täyttöä. Tykkään suunnitella, budjetoida, listata, aikatauluttaa ja kirjoittaa kaiken paperille. Niimpä hetken Pinterestiä selailtuani päätin tehdä omat versioni näistä suunnittelun apuvälineistä ja alunperin mun oli tarkoitus tehdä vain budjetti- ja postauskalenteri, mutta homma menikin vähän överimmäksi. Niin kuin mulla usein menee. Ja näin syntyi Life planner. Eli kansio, joka sisältää kaiken mahdollisen. Mussa asuu pieni perfektionisti ja saan oikeasti sielun- ja mielenrauhan siitä, että nyt mulla on kaikki järjestyksessä (ainakin noin niinkuin paperilla) ja saan nyt täyttää valmiita kaavakkeita. Ennen kun mulla on ollut tuhat pientä lappusta mihin oon kirjoitellut kaikenmoista. Nyt kaikki löytyy samasta paikasta ja kaikelle on oma kategoriansa.

Life planner (2)

Mun Life plannerista löytyy omat kohtansa mm. ruuille, liikunnalle, muistiinpanoille, budjetille, blogille, pääsykoelukemiselle, tunnuksille ja päiväkohtaisille tehtävälistoille. Tonne kansioon sitten täytän kaiken tarvittavan ja suunnittelen tulevan viikon ruuat, liikunnat, postaukset ja lukemiset, kuukauden budjetin  ja muut vastaavat. Lisäksi mulla on jääkaapin ovessa paperi, johon viikon jokainen päivä jaettuna aamukuudesta ilta yhteentoista, jossa mulla näkyy työajat ja varattu aika lukemiselle, aterioille ja treeneille. Lisäksi jääkaapin ovesta löytyy viikon ruokalista sekä lukusuunnitelma.

life planner (3)

Koen ton plannerin hyödylliseksi varsinkin nyt, kun mun elämässä on paljon uutta ja aikataulutusta vaativia asioita. Esimerkiksi tämä valmennus (josta kerroin aiemmin täälä) vaatii treenien sekä ruokien aikatauluttamista ja suunnittelua. Pystyn noudattamaan ohjelmaa muutenkin paremmin, kun ruuat näkyy jo valmiiksi jääkaapin ovessa. Myös kauppalista on suht nopea tehdä, kun ei tarvitse miettiä sitä tehdessä erikseen, että mitäs sitä nyt sitten söisi huomenna ja käydäänkin ostamassa melkein koko viikon ruuat aina kerralla.

life planner

Myös pääsykoelukeminen on alkanut jo vuoden ensimmäisenä maanantaina ja koen lukusuunnitelman hyväksi opiskelun tueksi. Mulle aamu on ollut tehokkainta aikaa, sekä treenin että lukemisen suhteen, joten mulla on ollut hieman vaikeuksia aikatauluttamisessa, että koska luen, koska treenaan ja kumpi on tärkeämpää. Hieman oon vieläkin hukassa asian suhteen, mutta yritän valikoida treenit sellaisille päiville, kun ei tarvitse lukea ja jos täytyy, herään aikaisin aamusta salille tai käyn sielä illalla. Suunnittelen tulevan viikon kulun aina sunnuntaina, jottei aikaa mene sitten turhaan pohtimiseen, että koskas mä kerkeisisin käydä salilla tai lenkillä ja pysynkö lukusuunnitelmassani jos en luekaan tänään.

budget planner

Lisäksi budget planner on ihan loistava mulle, että pysyy mukana menoissaan. Mun palkka ei oo mikään päätä huimaava, joten helpottaa paljon, että näkee konkreettisesti, mihin sitä rahaa aina kuukaudessa kuluukaan ja onko jotain, mistä voisi karsia. Mulla on myös suunnitteilla tonne tavallisen budjettisuunnitelman lisäksi tehdä säästösuunnitelma. Jos pääsen syksyllä opiskelemaan, olisi kiva, että taskussa olisi rahaa jo jonkin verran valmiiksi sästössä. Siksi ajattelin asettaa itselleni säästötavoitteen ja miettiä, paljonko mun pitää laittaa kuukaudessa sivuun, jotta tavoite toteutuisi.

blog planner

Mulla on kansiossa 10 välilehteä, joista viimeinen on vielä tyhjänä. Oonkin suunnitellut sinne omaa paikkaansa esimerkiksi sellaisille pidemmän ajan unelmille ja tavoitteille. Tai sitten lyhyemmän ajan bucket listeille, mitä on täälä blogissakin näkynyt. Oon nähnyt myös listoja päivittäiselle, viikottaiselle ja kuukausittaiselle siivouksille, mutta en tiedä tarvitsenko itse sellaisia. Pitää vielä miettiä, mikä planner saa kunnian olla tuo viimeinen välilehti.

Oon oikeasti kamalan innoissani näistä ja pidän noiden täyttämisestä. Saa nähdä saanko mä oikeasti noita kaikkia suunnitelmia ikinä toteutettua vai meneekö mun kaikki aika noiden täyttämiseen. Eräs kaverini sanoikin, että hän tarvitsisi mun tilanteessani plannerin noille plannereille. Ehkä mun pitäisi tehdäkin sellanen? Suunnitelma siitä, koska teen suunnitelmia. ;)

Life planner (1)

Jos löytyy muita kanssahörhöjä suunnitellun suhteen niin suosittelen selaamaan Pinterestiä ja etsimään sieltä esim. "life planner", "budget planner", "blog planner", "meal planner" jne. jos haluaa inspiraatiota omiin plannereihin. Sieltä löytyy myös ladattavia ja tulostettavia versioita ilmaiseksi, mikäli ei jaksa itse ruveta väsäämään näitä. Mä halusin itse tehdä just mun tarpeisiin sopivat plannerit, mutta se vaatikin sitten oman aikansa. Varsinkin kun innostuin tosiaan tekemään omansa ihan kaikesta..


Löytyyö muita mun kaltaisia suunnittelun suhteen vai meneekö tälläinen teidän mielestä aivan överiksi? :D

10 kommenttia:

 1. Tää kuulostaa mulle niin täydelliseltä,koska täällä myös yksi listojen tekijä!:D tää oli kyllä inspiroiva postaus,ja täytyy kyllä itsekin tommonen väsäillä :P http://anskisss.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että joku pystyy samaistua tähän mun listaustarpeeseen! :D Kiva kuulla! :)

   Poista
 2. Tää on ihana! Jos tosin teen tollasen, mun kaikki hyötyaika menee sen täyttämiseeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niimpä, sitä mäkin mietin.. :D Ainakaan ei kulu aikaa niiden miljoonien pienien lappujen etsimiseen ja noiden täyttö on huomattavasti kivempaa! :D

   Poista
 3. Täältä löytyy kans sellanen yks perfektionisti että tää tekis mun elämästä niin helpompaa! :-D Pakko alkaa toteutteleen tätä ideaa heti!
  http://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis selvästikkään oo yksin tän asian kanssa! :D Kannattaa, jos kokee että tää helpottais elämää :-) Ja pinterestistä löyty lisää inspiraatiota näihin!

   Poista
 4. AAH!! Siis vitsi miten tyydyttävää nähä tällänen postaus :D Tarviin itekin ton lifeplannerin, mut oon nyt toistaiseksi päättänyt, että teen sen vasta sit kun muutan pois vanhempien luota, niin meal plannerit ja budjet plannerit on paljon järkevämpiä :)

  Ja oot ihan hirmu ihanasti toteuttanu noi sivut, tykkään!! :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :D Joo, voi olla, että osa näistä on järkevämpiä sitten kun on itse vastussa just rahankäytöstä ja ruuista jne. Mutta osaa voi varmasti toteuttaa jo nytkin. :) Kiitos paljon! :)

   Poista
 5. Tällä on kanssa yksi pakkomielteinen kaikesta tälläisestä. On ollut kunnon harrastuksena jo yli vuoden ajan ja se näkyy elämänlaadussa ihanasti!

  http://heidislittleplanner.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Kiva kuulla. Ehkä mäkin opin järjestelmällisemmäksi tämän avulla. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥