15.1.16

Tulevaisuus

Mä oon sellainen ihminen, että haluan kovasti suunnitella mun tulevaisuutta ja koko elämää muutenkin. Mulla on käytännössä kaikelle suunnitelma. Yritän päästä tästä vähän pois, koska elämä on osoittanut, ettei kaikki todella mene aina suunnitelmien mukaan. Kuitenkin mä haluan tietää, mitä kaikkea on luvassa ja mitä tulee tapahtumaan, mutta pitäisi oppia myös jättämään enemmän varaa yllätyksille ja sattumalle. Tässä postauksessa mä nyt kuitenkin puhun mun suunnitelmista: tulevaisuudensuunnitelmista.

IMG-20150523-WA0006

Mun lukion jälkeiset suunnitelmat oli kauan aikaa hukassa. En koko lukioaikana tiennyt, mitä haluan tehdä "isona" ja mieli vaihtui monta kertaa. Keksin mua kiinnostavan alan vasta, kun haut oli jo loppusuoralla ja ei ollut enää aikaa lukea yliopiston pääsykokeisiin. Mua muutenkin houkutteli yhden välivuoden pitäminen ja oon ollut kyllä todella tyytyväinen, että pidin sen. Välivuosi sisälti nimittäin tosi paljon henkistä kasvua, koska muutin esimerkiksi pois kotoa. Itsenäistyin ja opin rahankäyttöä ja säästämistä. Mulla kävi hyvä tuuri, kun sain vakituisen työpaikan lähes samantien, kun oltiin muutettu niin ei tarvinnut stressata rahantulosta sen kummemmin. 

opiskelu

Toinen välivuosi ei sitten ollutkaan enää suunniteltu, vaan luin keväällä tosissani pääsykokeisiin, mutta mun pisteet ei riittäny sisäänpääsyyn. Tänä vuonna koitan kuitenkin uudestaan. Mä aion siis hakea tänä vuonna yliopistoon lukemaan kauppatieteitä. Ykkösenä haluaisin Tampereelle, mutta muille sijoille pääsee varmaan Vaasa, Turku ja/tai Jyväskylä. Enkä edes tiedä vielä missä järjestyksessä. Lisäksi aion hakea varmaan vastaavaa alaa ammattikorkean puolella eli tradenomiksi. Aion kuitenkin lukea koko kevään kauppatieteiden pääsykoekirjoja Tampereen pisterajat silmissä, sillä sinne mä haluan. Onneksi on jo kerran lukenut kyseisiin pääsykokeisiin, niin on jo vähän hajua, kuinka paljon enemmän lukemista se vaatii tällä kertaa, että voisi päästä sisään. Mä todella toivon, että pääsisin tänä vuonna opiskelemaan.

IMG-20150523-WA0004

Mikäli haluamaani kouluun pääsen, opiskelut kestäisivät viisi vuotta. Mikäli asunto, rahatilanne ja elämäntilanne sallii haluaisi hommata myös koiran heti opiskelujen alkuvaiheessa. Haluaisin toki koiran jo nyt heti, mutta ainakaan tänne meidän nykyiseen asuntoon ei saa ottaa eläimiä.. Opiskelujen jälkeen en oo vielä ihan varma, mitä tapahtuu. Toivon tietty saavani jonkun kivan työpaikan koulun jälkeen. Sitten jossain vaiheessa haluaisin rakentaa oman talon, mutta en tiedä vielä yhtään mihin eikä sitä kai tässä vaiheessa voi tietääkään. Saatetaan haluta jäädä sinne Tampereelle tai ehkä palata takaisin tänne pohjanmaalle. Tai ehkä lähdetään työn perässä jonnekin? Haluaisin myös lapsia jossain vaiheessa ja oikeastaan haluaisin niitä vielä mahdollisimman nuorena. Mutta kuitenkin vasta opiskelujen jälkeen. Vaikken tietenkään osaa sanoa yhtään, mikä mun mieli on asian suhteen viiden vuoden päästä. Kaukaisempaa tulevaisuutta on jotenkin vaikea miettiä ja en ehkä haluakaan vielä tässä vaiheessa miettiä sitä sen kummemmin. Ihan ensimmäisenä haluan keskittyä pääsemään johonkin kouluun sisälle ja aloittaa opiskelut.

opiskelu2

Tälläiset on siis mun tuleviasuudensuunnitelmat. Osa on tarkasti mietitty ja osa vielä ihan auki. Ja just nyt haluan keskittyä tähän kevääseen ja pääsykokeisiin. Sen jälkeen osa suunnitelmista varmasti selkeytyy enemmän. Toivon, että edessä olisi muutto uuteen kaupunkiin ja oma pieni koira. ♥

8 kommenttia:

 1. Hurjasti tsemppiä sun pääsykoelukuihin! :) Ite opiskelen yliopistossa Jyväskylässä, ja täytyy vinkata, että tääkin on hurjan kiva opiskelukaupunki! Mäkin oisin alunperin halunnut Tampereelle, mutta kun pääsin tänne, oon ollut vaan onnellinen tästä kaupungista! Tää on käytännössä niin pieni, että bussikorttia ei oo pakko hankkia, vaan pyörällä pääsee joka paikkaan, täällä on hurjan paljon nuoria ihmisiä, mikä tekee tästä tosi eläväisen kaupungin, ja lisäksi tää on hurjan kaunis paikka järvineen ja harjuineen! <3 Sori Jyväskylä-mainostus, en vaan ois ite uskonut, että täällä vois olla näin ihanaa, niin oon ottanut tehtäväkseni kertoo ihmisille, että tää on hurjan ihana opiskelukaupunki, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ :) Mä oon miettinyt Jyväskylää nyt ekaa kertaa vaihtoehdoksi, kun niidenkin kauppatieteellinen on tuossa valtakunnallisessa haussa ensimmäistä kertaa eli samat kirjat kun muuallakin. Mutta kiva kuulla mielipiteitä siitä kaupungista, koska mulle se on ihan vieras paikka ja siksi jännittää hieman edes hakea sinne. Kiitos paljon kommentistasi! Pitää kyllä harkita Jyväskylää :)

   Poista
 2. Toivottavasti saat nyt vihdoin sen opiskelupaikan! : ) Oon ite lukion abi ja oon kans ihan hukassa. En odota innolla, jos joudunki välivuodelle, koska jotenki lukiota jää kaipaamaan, ku on semmonen rytmi elämässä ja lukiossa tapahtuu niin paljon kaikkee. En haluu jäädä vaan kotiin yksin lukion jälkeen. Tuntuu vaan, et elämästä lähtee niin iso osa pois, ku tää loppuu. En hae nyt keväällä mihinkää, koska haluun keskittyy ylppäreihin ja en muutenkaan osaa päättää. : o Mut ehkä tää tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! :) Mäkin olin abina vielä ihan hukassa, mutta onneksi keksin kiinnostavan alan, kun jaksoi ottaa tarpeeksi selvää eri koulujen tarjonnasta. :) Mäkin toisaalta jo kaipaan opiskelua ja tota rytmiä ja muuta, mutta tuntuu että aika kultaa muistot, sillä en juurikaan pitänyt lukiosta. :D Mutta muistan kyllä ton tunteen, että tosi iso aikakausi elämästä tuntui päättyvän lukioon, kun kuitenkin meillä täälä pienellä paikkakunnalla oli melkein samat naamatkin ala-asteesta lukioon.. Sitten pitäisi lähteä vieraalle paikkakunnalle ja kaikki lähtee eri suuntiin. Kuitenkin nyt kun melkein kaikki kaverit on lähteneet ympäri suomea ja oon jäänyt yksin tänne lapualle niin se ei tunnu enää niin isolta asialta ja haluaisin itsekin jo päästä muuttamaan ja opiskelemaan. :) Kyllä se oikea ala vielä löytyy varmasti! :)

   Poista
 3. Todella paljon tsemppiä pääsykokeisiin! <3

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Ihan hirveetä luettavaa, nimittäin toi että ei pisteet tokallakaan kerralla riitä ! :D oikee mahanpohjasta vääntää, kun luen tätä, apua! Haen nyt vasta ekaa kertaa ja oon ihan paniikissa siitä kouluun pääsemisestä...

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ensimmäisessä haussa edes hakenut kauppatieteisiin eli oon vasta kerran hakenut ja lukenut niihin. Ekassa haussa hain tradenomiksi mutten lukenut pääsykokeeseen koska olin päättäny pitää ton välivuoden. :D mutta toki mua jännittää jos ne pisteet ei nytkään riitä, että edessä olis sitten vielä kolmas välivuosi.. tai sitten opiskelu alalla joka ei välttämättä kiinnostaa 100%.

   Mutta ei kannata stressata liikaa! Mä oon ainakin tosi tyytyväinen että päätin pitää sen ensimmäisen välivuoden ja oikeestihan maailma ei kaadu muutamaankaan välivuoteen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥