3.2.16

Miten sujui herkkulakko?

IMG_0683

Herkuton tammikuu on ohi! Siitä on oikeasti monta vuotta, kun oon ollut edes kuukauden ilman herkkuja. Tai melkein ilman herkkuja. Mun täytyy myöntää, että kerran tuli sorruttua. Yhden hampurilaisen verran. Muuten kuitenkin ollaan pysytty aikalailla ilman roskaruokaa, karkkia, sipsiä, jäätelöä, mehuja, limsaa ja muita vastaavia. Mulla tammikuu oli myös kokonaan alkoholiton, tosin ei tarkoituksella sillä juon muutenkin tosi harvoin. Ideanahan meillä oli maksaa 5 euron sakkoraha, mikäli sortuu herkuttelemaan. Vähiten herkutellut olisi sitten saanut sakkokassaan kertyneet rahat. Meille tuli kuitenkin tasapeli, joten raha ei tällä kertaa vaihda omistajaa.

Siihen nähden, että oon ennen herkutellut monta kertaa viikossa, ei toi yksi sortuminen tunnu missään. Oon tosi ylpeä itsestäni ja meistä! Yllättävän kivuttomasti toi kuukausi muutenkin meni. On jotenkin mahtava olo, kun pääsi sokerikoukusta eroon. Eli ei tee kokoajan mieli makeaa ja muita herkkuja ja jos tekee, sen kanssa pystyy elää eikä heti tarvitse saada jotain.

IMG_0682

Mun hyvinvointivalmennus jatkuu edelleen, joten nyt tämän herkuttoman kuukauden jälkeen jatketaan tahdilla yksi herkkupäivä viikkoon. Toivon todella, että se kans pysyy. Ton kuukauden aikana kerkesi tulla se kuuluisa tunne, kun ei edes tee mieli mitään makeaa. Uskon, että tää valmennuskin on osaltaan auttanut siihen. Ateriat ovat säännöllisiä ja saan puhdasta ja ravitsevaa ruokaa. Myös kilot ovat alkaneet karisemaan kropasta pikkuhiljaa, joten on sellainen olo, etten edes halua pilata tätä kauhealla herkuttelumäärällä.

20000506555_c70b4baa78_o

Meidän herkkulakko kesti siis tasan neljä viikkoa, eli tammikuun viimeisenä viikonloppuna meillä oli lupa herkutella. Aluksi meinasin, että herkutellaan tosi maltillisesti, sillä mun ei tehnyt oikeastaan mieli mitään. Päätettiin hakea Arnoldsista munkit ja kaupasta vähän irtokarkkeja. Karkkien valikoinnissa pysyin kerrankin järjissäni Illalla sitten herkuteltiin ja mulla meni maha välittömästi sekaisin karkeista ja tuli huono olo. Eli herkuteltiin sinä päivänä suht vähäisesti. Sunnuntaina tuli kuitenkin syötyä loput karkit ja lisäksi haettiin vielä hampparit.

Mites tästä eteenpäin? Ajateltiin, että jatketaan jossain määrin tätä herkkulakkohaastetta. Sellaisella muutoksella, että viikonloppuisin saa toisena päivänä herkutella. Mutta viikot pitää pysyä ilman ja jälleen, jos toinen sortuu pitää maksaa se 5e sakkoraha. Ainakin nyt tämä helmikuu menee näin. Mua vähän houkuttaisi jatkaa täysin herkutonta elämää maaliskuussa, sillä mulle tuntuu sopivan tälläinen totaalikieltäytyminen. Olisin tietty halunnut jatkaa sitä jo tämän helmikuun, mutta se on hieman vaikeaa, sillä tulossa on niin paljon juhlia ja muita, missä ei halua tarkkailla herkuttelua jatkuvasti.

IMG_0682


Pidittekö te herkutonta, tipatonta tai sokeritonta tammikuuta? :)

12 kommenttia:

 1. herkuton kuukaus itelläkin eessä, tosi kiva oli siis lukee tämmönen postaus! Vähän motivaatioo kehiin, sokerikoukusta haluun tosiaan kans eroon :) ihana blogi sulla, jos haluut käydä tsekkaamassa mun uunituoreen blogin niin osote on viljaanniina.blogspot.com !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että pidit ja tsemppiä sulle!! :) Kiitos paljon ja mä käyn kurkkaamassa. :)

   Poista
 2. Mulla oli tipaton,ja siitä puhuinki just tuolla blogini puolella. Herkutonta on tulossa,muttei vielä ihan ensikuussa :) toi 1 herkkupvä viikkoon kuulostaa hyvältä, voisin itsekin pehmentää laskua herrkulakkoon sen avulla :D http://anskisss.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäpä käyn tsekkaamassa sen. :) Jos se tuntuu sulle toimivalta niin kannattaa kokeilla! :) Herkuton kuukausi tekee kyllä hyvää!

   Poista
 3. Hienoa!! :) Pidin pienenä 1,5 vuoden karkkilakko, eikä siinä edes tullut ajateltua että tekis mieli mitään :D
  Kyl se on vaan siitä motivaatiosta kiinni, ja tosiaan, kun pääsee tiettyyn pisteeseen, niin on ihan unohtanut mitä hyvää herkuissa on eikä halua lopettaa lakkoa :D

  ❀Cinderella Days❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäkin oon aiemmin nuorempana pitänyt pitkänkin herkkulakon ilman mitään vaikeuksia, mutta nyt tuntui vaikeammalta pysyä ruodussa, tiedä sitten mistä johtui. :D Jep ja herkuttomassa oppi sen, kuinka helposti karkeista menee maha sekaisin. Ennen se on ollut niin arkipäivää, ettei edes tajunnut sitä ennen kuin tottui siihen hyvään oloon ilman herkkuja. :)

   Poista
 4. Jes, hyvä te! : D Ite en oo pitäny tommosia herkuttomia kuukausia, mut jollain herkuttomalla viikolla vois alottaa. Mulla ei silti toimi ollenkaan toi, et syödään vaan esim. lauantaina. Se menee sit siihen, et muina päivinä tekee mieli ja ei saa syödä ja sit koittaa lauantai ja ei teekään enää mieli. Ja sit on ihan turhaa syödä vaan, koska sais lauantain vuoks. Mut oon kans lukenu, et arkena herkkuja kaipaa enemmän ku viikonloppuna, kun on just koulua ja muuta. Onks tää nyt sitä ittensä palkitsemista ruualla, kun on saanu kouluhommat tehtyä? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viikkokin on varmasti hyvä alkuun. :) Mulla meinaa olla vähän sama juttu! Musta tuntuu, että mulle toimii tosiaan vaan täysin totaalikieltäytyminen. Koska toi herkkupäivä kerran viikossa menee just samalla lailla kun sulla ja en osaa syödä herkkuja oikealla tavalla silloin kun sitä oikeasti tekisi mieli. Sillä makeanhimon taltuttamiseen pitäisi riittää vaikka kaksi palaa suklaata, mutta mä taas syön koko levyn kerralla eikä mulla voi olla kaapissa suklaata ilman että napostelen sen sieltä päivässä suihini.. Voi olla! Herkkujen syömiseen liittyy niin paljon tunteita, että just itsensä palkitseminen, lohduttaminen, viihdyttäminen yms. herkuilla on yleistä. :D

   Poista
 5. Jes hyvä Emmiina!:-) Mullakin on sama, varsinki joulun jälkeen jäi hirvee makeanhimo päälle. Otin ite myös käyttöön sen, että viikolla ei herkutella, viikonloppuna vaan jos sillonkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Mullakin tuntui jäävän kauhea putki päälle vaikka toisaalta tuli sellainen ähky, että yh ei enää suklaata.. Siksi halusinkin tän herkuttoman tammikuun. :) Toi olisi ihanteellinen tilanne, että osaisi olla herkuttelematta viikolla ja viikonloppuna herkutella vain jos tekee oikeasti mieli. Toivottavasti mäkin pääsen joskus tuohon! :)

   Poista
 6. Pakko sanoa, että ihanan raikas ja positiivinen blogi! :)

  Me ollaan miehen kanssa kans vähäsokerisella ja vehnättömällä ja taidetaan jatkaa pidempäänkin.. Aika kivuttomasti meni tammikuu, saapa nähdä, miten kauan tätä jaksaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihanasti sanottu! :) Mullakin tuntuu, että tammikuu meni yllättävän helposti ilman herkkuja. Ja tosiaan sitten kun pääsee tähän makuun niin tuntuu, että voisi jatkaa heti perään toisenkin kuukauden. :D Tsemppiä teille vähäsokerittomaan ja vehnättömään! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥