14.7.16

Isoja muutoksia

Huhhuh. Viimepäivät on käyty läpi semmoisiakin tunneskaaloja, että blogikin on vähän unohtunut. Syy, miksi mun elämä tulee muuttumaan aika paljonkin on, että mä sain opiskelupaikan!! Mä ihan oikeasti pääsin yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä! Tää tuli mulle melkoisena yllätyksenä, sillä mun kokeen jälkeiset fiilikset oli tosi huonot ja hieman luovutinkin jo itse kokeessa. Ja yllätys oli melkoinen, kun huomasin olevani kolmannella varasijalla Vaasan yliopistoon ja parin päivän päästä sain opiskelupaikan.

Erilaisia tunteita tosiaan on käyty läpi, niin negatiivisia kuin positiivisiakin. Ensinnäkin olin koko ajan menossa Tampereelle ja vaikka laitoinkin Vaasan kakkosvaihtoehdoksi, ei mulla silti käynyt kertaakaan mielessä, millaista olisi oikeasti opiskella sielä. Olin valinnut Tampereelta opiskelija-asunnot valmiiksi ja selvittänyt kaiken mahdollisen koulun lounaiden hinnoista bussiaikatauluihin. Koko kaksi vuotta mua motivoi Tampereelle muutto. Sitten mä pääsinkin Vaasaan. Ja tämä on vaatinut aikalailla totuttelua.

IMG_0996

Toisaalta oon tosi onnellinen, että pääsen opiskelemaan haluamaani alaa ja ettei mun tarvitse enää lukea ja stressata pääsykokeista. En nimittäin oo varma olisinko yrittänyt enää kolmatta kertaa tuonne kouluun vai olisinko joutunut miettimään hakukohteet uusiksi. Ilman opiskelupaikkaa olisi tullut kolmas välivuosi ja tunne, että elämä junnaa paikoillaan. Siksi oon myös onnellinen, että mun lukeminen, stressaus, ahdistus ja sosiaalisen elämän uhraus tuotti tulosta.

Totuttelua vaatii myös se, että kaikki tapahtuu nyt tosi äkkiä. Koulu alkaa jo ensi kuun lopulla ja se tulee jotenkin ihan liian nopeaa. Varsinkin, kun olin jo hieman varautunut kolmanteen välivuoteen. Asunnon metsästys on vielä ihan vaiheessa, kun kaikki hyvät menee saman tien ja näyttöäkin on vaikea saada. Parissa näytössä on käyty, mutta mikään asunto ei ole napannut. Harmittaa tosi lujaa luopua nykyisestä kodista, koska tää on ihan unelma ja justiinhan me vasta muutettiin tähän.. Ottaa myös päähän, että kotoa pois muuttaessa mulla oli vaatimukset tosi matalalla. Ensimmäisessä asunnossa ei ollut saunaa, parveketta tai tiskikonetta ja pyykinpesukone oli pyykkituvassa. Nyt täälä asunnossa on kaikki ja tää on kaiken lisäksi ihan uusi niin on kova kynnys muuttaa johonkin missä ei edes oma pyykinpesukone ole itsentäänselvyys. Ja vuokra on silti reippaasti enemmän kuin nyt.

IMG_1003

Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä tai ainakin niin mulle on tässä hoettu. Ja onhan osa asioista jo järjestynytkin. Mulla on jo työpaikka tiedossa Vaasassa opiskelujen ohelle ja saadaan muuttaa Jonin kanssa yhdessä, mikä ei sekään ollut itsestäänselvyys aluksi. Eli eiköhän tämä tästä, vaikka hieman ristiriitaisia fiiliksiä välillä onkin. Elämä tulee muuttumaan niin paljon ja niin nopeasti ja vähän toisella tavalla kuin mitä olin ajatellut. Pitää silti olla kyllä tosi kiitollinen, että sain opiskelupaikan haluamaltani alalta.♥

8 kommenttia:

 1. Hihii, niin onnellinen sun puolesta ♥ Luit niin valtavasti ja pääsit opiskelemaan mitä halusit ja yleensä muutokset tuovat aina jotain hyvää tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥♥ Niimpä! Ja tuskin Vaasakaan on mikään pöllömpi paikka ja eiköhän sinnekin kotiudu. :)

   Poista
 2. Oi mahtavaa, hurjasti onnea! :---)

  http://2avlt5.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Onnea koulupaikasta ja tsemppiä asunnon etsintään! :) Miehen sisko opiskeli Vaasassa ja metsästi kanssa tosi kauan kämppää, kunnes sitten löysi just sen oikean! Eli kyllä se siitä, täältä isot peukutukset! Tottakai olis ollut hauska saada lisää bloggaajia Tampereelle, mutta kyllä se Vaasakin on ihan jees ;) Ja siellä on ihan törkeen isoja kirppareitakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itseasiassa yksi opiskelija-asunto otettiin nyt vastaan, mutta jatketaan asunnon etsimistä sitten, kun tää opiskelijahässäkkä on ohi ja kaikki asunnot ei mene muutamassa minuutissa. :D Voi kiitos, toivottavasti mekin löydettäisiin semmonen asunto, missä voisi asua vaikka koko opiskelujen ajan! Tampereelle haluaisin edelleen ja suunnittelenkin tekeväni viimeistään maisterivaiheen sielä tai hakevani siirtoa sinne, mutta saa nyt nähdä kuinka toi Vaasa vie mennessään.. ;) Mulle Vaasa on aina ollut shoppailukaupunki, koska yhdessä vaiheessa sielä oli paljon enemmän kauppoja kuin Seinäjoella, joten sinne lähdettiin aina shoppailemaan, mutta kirppareita en ookkaan sielä ikinä kiertänyt! Varmaan opiskelijabudjetillekin tekisi hyvää käydä kiertämässä ne läpi eli kiitos vinkistä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥