27.7.16

Popcorn-valkosuklaajuustokakku

IMG_2105

Aiemmassa postauksessa mainitsemani Popcorn-valkosuklaajuustokakku sai hieman ihmetystä osakseen, mutta reseptiä kuitenkin jäätiin innolla odottamaan. Semmoisen oon teille nyt siis väsännyt! Alunperin Joni bongasi Lidlin jostain mainoslehtisestä vastaavanlaisen ohjeen ja toivoi sitä synttärikakuksi. Alkuperäisestä ohjeesta otin kuitenkin vain pohjan reseptin sellaisenaan ja tein päälle valkosuklaajuustokakun. Kakun koristelin kinuskikastikkeella ja tuoreilla mansikoilla. Eli tosi makea, mutta hauskan suolainen kakku oli lopputuloksena. Täytteeksi voi käytännössä tehdä minkä tahansa haluaa. Juju tässä kakussa piilee nimittäin sen pohjassa, missä on popcorneja.

IMG_2088

Pohja
Tarvitset:
Litran verran popcorneja
50g voita
200g valkosuklaata

Täyte
Tarvitset:
3 liivatelehteä
2dl vispikermaa
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Koristeluun
Tarvitset:
Tuoreita mansikoita
Kinuskia

Tee näin:
Valmista popcornit ohjeen mukaan. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä niin kauan, että ne sulavat. Sekoittele koko ajan. Sekoita mukaan popcornit. Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Levitä ja painele popcornseos vuoan pohjalle. (Resepti Lidlin sivuilta)

IMG_2099

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita sula valkosuklaa tuorejuuston kanssa ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vedenkeittimessä (tai kattilassa) vettä. Puristele liivatteet ja sulata ne n.2-3rkl kuumaan veteen. Kaada se ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää vispikerma kevyesti käännellen. Kaada täyte vuokaan popcornien päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutaman tunnin. Koristele valmis kakku kinuskikastikkeella ja tuoreilla mansikoilla.

IMG_2108

Kuten arvata saattaa, kyseinen pohja on aika helposti murenevaa eli kovin kaunista palaa ei kakusta saa leikattua. Musta tuntuu, että tuota valkosuklaavoimössöä olisi pitänyt ehkä olla enemmän/popcorneja vähemmän. Pohjaa oli aika vaikea laittaa tasaisesti vuokaan. Kuitenkin maku oli hyvä ja kakku ei kuitenkaan ollut liian vaikea syödä tai leikata. Kakku siirtyi myös helposti ja murenematta irtopohjavuoalta tarjoiluastialle eli mureneminen tapahtui vain leikatessa.


Mitäs ootte mieltä tästä kesäisestä herkusta? Lähteekö kokeiluun vai onko liian erikoinen? :)

8 kommenttia:

  1. Just sopivan erikoinen, näyttää hyvältä! :D Mul on hillitön lisra reseptejä joita haluun kokeilla, mut pakko viel tääkin heittää sinne listan jatkoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin! Vähän jotain twistiä tavalliseen juustokakkuun. :) Haha, sama täällä!

      Poista
  2. Nam! Lähtee ehdottomasti kokeiluun, mutta aion survoa mansikkaa jo tuonne valkosuklaan joukkoon :) Aivan ihana resepti jälleen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos innostut kokeilemaan. Kerro sitten miten onnistui. :) Oi nam siitäkin tulee varmasti tosi hyvää. Täytteeksi tosiaan voi käytännössä tehdä mitä vaan. :) Kiitos♥

      Poista
  3. Oi, ei ole onneksi hirveän monimutkainen tehdä ja niin herkullisen kuuloinen! ♥ Itse rakastan popcorneja ja juustokakkuja, joten tämä yhdistelmä on varmasti mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on aina aika helppoja tehdä ja suht nopeakin tämä oli pyöräyttää. :) Suolainen ja makea tekee yhdessä virkistävän kombon♥

      Poista
  4. Nam toi on varmasti hyvää! Harmi kun pitäs alkaa palaamaan jo terveelliseen ruokavalioon loman jäljiltä :D

    www.kenkafriikki.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kerkee pyöräyttää yhden kakun ennen sitä! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥