14.8.16

Back To School: Shopping List

Osalla on jo koulut alkaneet tälle vuotta, mutta itsellä on vielä pari viikkoa aikaa siihen. Mulla on tosiaan ollut kaksi välivuotta lukion jälkeen, joten koulu tuntuu yhtäkkiä aika kaukaiselta muistolta. Muutenkin yliopisto-opiskelu tulee varmasti eroamaan paljon siitä, mihin esimerkiksi lukiossa tottui. Kuitenkin ajattelin valmistautua koulun alkamiseen kokoamalla itselleni ostoslistan hankinnoista, joita mun täytyy tehdä koulua ajatellen. Osan näistä olen jo hankkinut, mutta ajattelin kirjoittaa alkuperäisen listan tähän kokonaisuudessaan.

P8142163

Kalenteri - Mulla on ollut tapana hankkia aina syksyisin uusi kalenteri, vaikka vanhassa olisi vielä voimaa seuraavan vuoden alkuun asti. Jotenkin syksyyn vaan kuuluu uuden kalenterin hankkiminen. Nyt vielä enemmän, kun koulu alkaa ja haluan aloittaa "puhtaalta pöydältä" myös kalenterin suhteen, jossa ei ole aikaisempia merkintöjä kuluneelta vuodelta. Oon jo monta vuotta käyttänyt kalenteria. En enää pärjäisi ilman, että kaikki menot, työvuorot ja muut jutut on kirjattuna ylös.

Pyörä - Ajattelin jättää auton käytön vähäisemmälle koulun alettua ylipäätään sen takia, että säästäisin bensoissa. Mulla on keskustaan ja ruokakauppaan vajaa kilometrin matka ja kouluun kaksi kilometriä. Toki noi matkat on silloin tällöin käveltävissäkin, mutta pyörä oli ensimmäisenä ostoslistalla, kun kouluunpääsystä sain tietää. Sopiva Torista löytynyt punainen jopo tönöttääkin jo etupihalla.

Muistiinpanovälineet - Jo varmaan ensimmäiseltä luokalta asti on seurannut perinne, että syksyn lähestyessä ostetaan uusi penaali ja uudet kynät ja tussit ynnä muut. Eli niitä pitäisi käydä ostamassa ja luentovihot tulevat varmaan myös tarpeellisiksi!

Koululaukku - Varsinaista koulureppua tulen tuskin yliopistossa tarvitsemaan, mutta haluaisin jonkun laukun, mitä olisi helppo kuljettaa mukana myös pyöräillessä. Nykyiset laukut kun meinaa tippua olalta jatkuvasti. Ja joku isompi laukku, johon olisi helppo sulloa esim ruokajuttuja, jos käy pyörällä kaupassa. Korikin multa pyörästä löytyy, mutta laukkuun olisi hyvä mahtua vielä osa ostoksista. 

Asus valkoinen läppäri

Arkilenkkarit - Eli semmoiset, jotka sopisi ihan tavalliseen arkiasuun eli ei olisi liian urheilulliset, mutta joilla olisi hyvä kävellä tarvittaessa se 2km kouluun ja takaisin. Multa löytyy tällä hetkellä vain jalalle huonoja tennareita, jotka kahden kilometrin jälkeen aiheuttaa lähinnä rakkoja jalkaan sekä toisena ääripäänä pinkit urheilulenkkarit. Eli arkiset, neutraalin väriset ja jalalle hyvät lenkkarit hakusessa!

Vaatteita - Uusia kouluvaatteita pitää tietty aina ostaa. Oon tässä kahden vuoden aikana ostanut tosi vähän tavallisia arkivaatteita itselleni, joten olisi aika vähän päivittää vaatekaapin sisältöä. Vähän oon sitä jo uusinutkin, mutta ajattelin vielä muuton yhteydessä pistää vaatteita kirpparille ja niillä rahoilla ostaa uutta tilalle.

Läppäri - Koulujuttuja varten on varmasti tarpeen kevyt ja helposti mukana kulkeva läppäri, jolla pystyy myös nörttäämään kotona. Joskus alkuvuodesta (vai jo viime vuoden puolella?) ostettiin meille tämä nykyinen valkoinen kannettava tietokone ja mulla nimenomaan oli ajatus ottaa tämä opiskelijakoneeksi sitten, kun pääsen kouluun.

Opiskelijakortti - Oon ollut ajoissa tilaamassa myös opiskelijakortin, jotta saan heti kaikki alennukset käyttöön ja yliopistolla syöminen sujuu ongelmitta. Eilen itseasiassa mulle tuli viestiä että mun kortti on nyt painettavana ja pitäisi hetkenä minä hyvänsä tipahtaa postilaatikkoon.


Puuttuuko listasta teidän mielestänne jotain oleellista, jota yliopisto-opiskelija vielä tarvitsisi? :)

4 kommenttia:

 1. En vois ikinä elää ilman kalenteria, kesälläkin olin aivan hukassa kun ei tullut menoja merkittyä mihinkään ja oon niin onnellinen että lukuvuoden alkaessa sai taas ostaa uuden ja päästä kartalle tekemisistä :-D Tää lista vaikutti aika täydelliseltä mun mielestä ja upeeta että aijot kulkee pyörällä ja kävellen noi koulu sekä kauppamatkat, useet nykyään nimittäin sen kulkis joko julkisilla tai omalla autolla.

  https://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, en pärjäisi ilman! :D no siis Vaasassahan ei julkiset kulje hirveen hyvin, että niillä ei kouluun voi kulkea ja opiskelijana mulla ei oo varaa kulkea omalla autolla joka päivä kouluun eli pyörä on aika must ja noi matkat on kumminkin niin lyhyet. Ei siis oo mikään oma valinta sinänsä vaan ei oo muita vaihtoehtoja :D

   Poista
 2. Samoja juttuja jo täälläkin hankittu ja osa vielä pitäisi hankkia :) Mutta kalenteri on kyllä pakollinen, että pystyy aikatauluttamaan! Pyörällä on kyllä helppo kulkea kouluun ja saa vielä hyötyliikuntaa :D

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin vielä osa näistä uupuu, mutta tämän postauksen jälkeen ainakin lenkkarit lähtivät tilaukseen ja pitää toivoa, että ne olisi hyvät! :D Pyörä on kyllä kätevä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥