1.12.16

Luukku 1 - DIY Joulukalenteri

Luukku yksi

Ihana joulukuu on täälä taas ja se tarkoittaa, että mun blogin toinen joulukalenteri starttaa! Tämä meinaa siis sitä, että tästä eteenpäin joka päivä noin klo 11 julkaistaan uusi luukku aina jouluaattoon saakka. Tänä vuonna tämä kalenterin tekeminen tulee olemaan triplaten haastavampaa kuin viime vuonna, sillä nyt arki tuntuu olevan paljon hektisempää ja työläämpää koulun, töiden ja muun ohella. Yritän kuitenkin parhaani mukaan saada luukut tehtyä ja julkaistua!

Viime vuoden perinteitä kunnioittaen ensimmäisestä luukusta paljastuu itsetehdyn joulukalenterin ohjetta. Tänä vuonna tein kaksi kalenteria. Toisen jälleen mun kummitytölle ja toisen meille tänne kotiin. Tämä mun meille tekemäni on hieman yksinkertaisempi, joten tämän ehtii hyvin tehdä vaikka vielä tälle päivää, jos kotoa uupuu vielä joulukalenteri!


Oon ihan hulluna Sinooperiin ja oon niin onnellinen, että kyseinen kauppa löytyy täältä Vaasasta. (Mun kukkaro ei niinkään oo..) Kaikki tarvikkeet on siis ostettu Sinooperista ja itseasiassa itse ideakin on napattu kyseisestä paikasta. Ostin 24 kappaletta valkoisia tulitikkuaskeja, joulukalenteritarroja ja juuttinauhaa, jossa oli valmiiksi pitsinauha kiinni sekä tietty erilaisia herkkuja luukkujen sisälle.

DIY Joulukalenteri(2)

Kalenterin teko on melko simppeliä: Tarrat kiinni askeihin ja luukut kiinni nauhaan. Laitoin ensin askit kiinni nauhaan kaksipuolisella teipillä, mikä oli tietenkin virhe ja luukut eivät pysyneet yhtään paikoillaan. Liimallakaan en jaksanut ruveta sotkemaan ja äiti ehdottikin, että laittaisin luukut kiinni nitojalla! Tämä oli hyvä idea siihen asti kunnes yritin toteuttaa tätä käytännössä ja nitoja oli ihan liian iso tuohon hommaan. Joni sitten keksi tuommoisten pikkunitojien olemassaolon ja kävi hakemassa mulle semmoisen Hong Kongista parilla eurolla. Tolla sai superhelposti (ja pysyvästi) luukut kiinni nauhaan ja oon tosi tyytyväinen lopputulokseen! Kalenteri on niin yksinkertaisen nätti.

DIY Joulukalenteri (7)
DIY Joulukalenteri(6)Teettekö te joulukalenterinne itse? :)

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♥