2.12.16

Luukku 2 - To Do Before Christmas

luukku2

Joulunodotukseen liittyy tosi paljon erilaisia valmisteluja ja tehtäviä. Suurin osa on ihan kivojakin juttuja, mutta täytyy myöntää, että lahjojen hankinta ja joulusiivot ovat kyllä omiaan luomaan sen kuuluisan joulustressin. Helpoin tapa olisi listata kaikki tehtävät asiat selkeäksi listaksi ja ruksailla ne ajoissa yli. Kuitenkin läheskään aina ei tule näin tehtyä. Itse ainakin koen olevani kuukauden jäljessä kaiken suhteen viime vuoteen verrattuna. Päätin kuitenkin, että yritän minimoidan joulustressin mahdollisimman tehokkaasti. Muilla elämän osa-alueilla tuntuu nimittäin olevan niin paljon stressiä tällä hetkellä, että haluaisin kokea edes joulun olevan se rentouttava asia. Tässä auttaa ainakin se, että mulla on koulun lisäksi töistäkin kahden viikon joululoma! En oo siis kahteen vuoteen päässyt viettämään minkään sorttista joululomaa vaan joulu on aina vietetty töissä. Nyt aion ottaa kaiken irti lomasta ja nauttia. Ensimmäinen askel siihen on tekemättömien asioiden listaaminen eli mitä kaikkea pitää vielä ehtiä tekemään ennen joulua.

Ostaa loput joululahjat - Tai oikeastaan lähes kaikki. Oon ostanut vasta yhden joululahjan ja pitäisikin päästä oikein kunnolla joululahjaostoksille!

Tehdä joulusiivot - Ennen joulua mulla on ollut tapana siivota koti lattiasta kattoon pitkän kaavan mukaan. Kaikki kaapit jo kaipaisivatkin siivousta ja uutta järjestystä. Rakastan sitä tunnetta jouluisin, kun tietää joka paikan olevan tiptop.

Askarrella joulukortit - Tänäkään vuonna en tee poikkeusta joulukorttien suhteen eli askartelen tällekin joulua kortit itse. Mulla vaan meinaa olla ideat aivan hukassa! Tai paremminkin en osaa valita kaikista ideoista, millaiset kortit tänä vuonna tekisin..

Koristella kuusi - Oon muuten laittanut kodin jo joulukuntoon, mutta kuusi odottaa vielä varastossa. Suurin syy on tilan puute. Johonkin mä kuitenkin haluan kuusen pystyyn, sillä siitä tulee niin joulufiilis! Ja kuusen koristelu on tietty yksi parhaimmista joulufiiliksen nostattajista.

Ostaa joulupyjama - Pienempänä perinteinen joululahja oli uusi pyjama, joka vedettiin päälle aina jouluaaton iltana lahjojen jakamisen jälkeen. Nyt vanhempana oon vaalinut tätä perinnettä ostamalla itse itselleni jouluisen yöpuvun. Cubuksella on tällä hetkellä kaikkea söpöä, joten pitää varmaan mennä penkomaan sinne.

PC010107

Kokeilla uutta jouluista reseptiä - Mulla onkin jo pari ideaa mielessä ja mikäli ne onnistuvat, tulee niiden ohjetta näkymään täälä bloginkin puolella. Uusien reseptikokeilujen lisäksi aion tietenkin leipoa myös vanhoja tuttuja jouluherkkuja.

Paketoida lahjat - Tänä jouluna ajattelin panostaa hieman enemmän paketointiin. Pinterest on ollut jälleen inspiraation lähteenä ja oon saanut sieltä vaikka mitä kivoja ideoita. Myös pakettikortit ajattelin tänä vuonna kokeilla askarrella itse.

Leipoa pipareita ja piparkakkutalo - Pipareiden leivonta kuuluu tietenkin joulunodotukseen ja niitä leivon perinteisesti itsenäisyyspäivänä. Myös piparkakkutalon aion leipoa. Toivottavasti paremmalla menestyksellä kuin viime vuonna (ensimmäinen piparkakkutaloversio kun tipahti vettä täynnä olevaan paistinpannuun, joka oli tiskialtaassa likoamassa..).

Ostaa ja paistaa kinkku - Jouluun pitäisi valmistautua myös hankkimalla joulukinkku. Kinkun paisto on yksi mun lempparijutuista joulun aikoihin. On ihanaa, kun koko asunnon täyttää herkullinen tuoksu ja saa napsia pieniä paloja lämpöisestä, uunituoreesta kinkusta.

Kirjoittaa joulupukille - Eli miettiä hieman joululahjatoiveita. Mulla olisi vaikka kuinka paljon kaikkea, mitä haluaisin. Pitäisi vain miettiä, mitä mä ihan oikeasti tarvitsen.

PC010105


Miten te minimoitte joulustressin?

4 kommenttia:

 1. Pyjamat on kyllä niin ihania <3 Mulla on ollut jo pitkään suunnitelmissa sellaisen hankkiminen, mut salee se jää taas :D Ihana lista muutenkin, monet noista aion toteuttaa itekin.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on! Ja ne jotenkin kuuluu jouluun ainakin mun mielessä, haha. :D Kiva kuulla! :)

   Poista
 2. Joululahja toiveita odotellessa, mitähän kummityttö toivoisi? T.Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti seuraavasta luukusta löytyykin niitä toiveita :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥