8.12.16

Luukku 8 - Xmas Bucket List

luukku8

Oon tässä nyt tunnin ajan yrittänyt vääntää teille jonkinmoista postausta korvaamaan eilistä luukkua. Se nimittäin jäi välistä. Tarkoituksena oli kirjoittaa meidän itsenäisyyspäivän vietosta eiliseen postaukseen, mutta koska koko päivä meni käytännössä kotona maatessa kipeänä, en keksinyt mitään kirjoitettavaa. Katsottiin tuntematon sotilas ja vähän linnan juhlia, tehtiin hyvää ruokaa ja pelattiin yöhön asti Jonin itselleen joululahjaksi ostamaa ps4:sta. Siinäpä se. Piparien leivontakin jäi välistä. Ideana oli kirjoittaa tänään sitten kaksi postausta, jotta pääsisin taas tahtiin kiinni, mutta ei. Musta ei saa nyt oikein mitään irti ja fiilis kirjoittamiseen on aikalailla nollassa tän sairastelun takia. Jätän siis ihan suosiolla eilisen luukun välistä ja yritän jatkaa ihan normaalisti tästä luukusta. Tänään siis vuorossa joulun tehtävälistaa! :)

joulu (1)

Jouluna aion...

1. Nauttia joululomasta! Mulla on ensimmäistä kertaa pariin vuoteen kunnon joululoma ja aion niin pyhittää sen rentoutumiselle. Syksy ja itseasiassa koko vuosi on ollut ihan kamalan stressaava, joten aion ottaa lomasta kaiken irti ja valmistautua kiireiseltä näyttävään kevääseen.

2. Syödä jouluisia herkkuja. Yksi parhaimmista asioista joulussa on hyvä ruoka. Pöydät notkuu ihania jouluruokia ja -herkkuja, joita pääsee syömään usein vain kerran vuodessa. Siitä pitää ottaa aina kaikki irti ja syödä itsensä ihan ähkyyn.

3. Käydä joulusaunassa. Joka jouluinen perinne on käydä riisipuuron jälkeen joulusaunassa. Oon onnellinen, että täälä meidän uudessakin asunnossa on sauna niin päästään fiilistelemään jouluntuoksuista saunaa useampaankin kertaan.

4. Paistaa kinkun. Ollaan perinteisesti paistettu kinkku aina muutama päivä ennen joulua. Ja kinkunpaiston jälkeisenä päivänä ollaan pidetty oma pieni joulu Jonin kanssa, jossa ollaan tehty oma pienimuotoinen jouluruoka ja jaettu lahjat.

5. Syödä joulupuuroa aamupalaksi. Riisipuuro on ihan mun lempparia ja ollaankin jo pariin kertaan sitä syöty tänä vuonna. Joulupuuro on ehdoton jouluaaton ja usein -päivänkin aamupala.

6. Nauttia läheisten seurasta. Joulu on aikaa, jolloin tietää koko perheen tulevan kotikotiin juhlimaan joulua. Joulu on ihanaa viettää läheisten ihmisten kanssa, joista osaa näkee tosi harvoin.

7. Pelata korttipeliä tai lautapelejä. Meidän jouluperinteisiin kuuluu usein jonkinmoinen pelaaminen. Meidän perheellä on tapana pelata yhtä tiettyä korttipeliä jouluisin ja usein myös lautapelejä tulee pelattua. Varsinkin jos joku on saanut semmoisen joululahjaksi.

8. Herätä aikaisin katsomaan Joulupukin kuumalinjaa. Jouluaatto taitaa olla ainoa päivä, kun mä herään ihan vapaaehtoisesti joskus seitsemän maissa ihan vaan sen takia, että pääsen tuijottamaan tvstä joulupukin kuumalinjaa.

9. Katsoa Lumiukko-leffa ja sen uudemman myös, joku Lumikoira vai mikähän se oli? Nämä kuuluvat ehdottomasti jouluaatoon. Usein myös Simpson-maraton kuuluu meidän jouluun (/tapaninpäivään?).

10. Kuunnella joululauluja. Odotan ihan hirveästi jouluaaton ja -päivän automatkoja. Ehkä hieman hassua odottaa niitä joululta, mutta ne ovat usein niitä hetkiä, kun saa rauhassa kuunnella joululauluja ja keskittyä vain niihin.

joulu (2)


Mitä teidän "must do" jouluna? :)

4 kommenttia:

  1. nää sun jouluaiheiset postaukset on niin ihania - varsinkin kun tietää millainen joulusekoilija olet :D

    VastaaPoista
  2. Oi tykkäsin postauksesta ja kuvista! ♥

    https://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥