8.1.17

5 askelta kohti tavoitteita

Uuden vuoden alussa moni tekee lupauksia tai asettaa itselleen tavoitteita. Tämä on usein se helpoin osa. Sitten lupaukset unohdetaan koko vuodeksi ja joulukuussa mietitään, miksei mitään taaskaan tapahtunut. Kuulostaako tutulta? Tässä postauksessa jaan muutamia vinkkejä, millä tavoitteet voi saavuttaa ja lupaukset eivät jää vain tyhjiksi sanoiksi. Pitää varmasti itsekkin palata tähän listaan useampaan kertaan tulevan vuoden aikana


1. Kirjoita tavoitteet ylös - Tavoitteiden kirjoittaminen konkreettisesti paperille on jo itsessään tärkeää. Se selkiyttää ja auttaa hahmottamaan, mitä tavoittelee. Paperiin on myös helppo palata koska tahansa, jos päämäärät meinaavat unohtua.

2. Mieti tavoitteet tarkkaan - Yksityiskohtaisesti mietityt tavoitteet ovat usein helpompi toteuttaa. Ympäripyöreitä lupauksia voi olla vaikea lähteä tavoittelemaan, jos itsellekkään ei ole selvää, mitä varsinaisesti haluaa saavuttaa.

3. Tee realistisia lupauksia - Onko elämäntilanteesi, motivaatiosi taso ja ympäristö sellaisia, että sinulla on ihan oikeasti mahdollisuus saavuttaa asettamasi tavoite? Jos tällä hetkellä vastauksesi on ei, aseta jokin pienempi tavoite. Jokin, mitä olet juuri nyt valmis tavoittelemaan. Liian suuren tavoitteen asettaminen vain tuo epäonnistumisen tunteita ja lannistumista, vaikka tavoite ei alunperinkään olisi tavoitettavissa.

4.Pilko iso tavoite pienempiin tavoitteisiin - Aseta tavoitteita, jotka ovat saavutettavissa ja jotka pystyt toteuttamaan vuoden sisällä. Jos tavoite vaatii pidemmän ajan, pilko se pienempiin välietappeihin ja yritä asettaa vuodelle pienempiä tavotteita. Tavoitteet eivät usein ole tarpeeksi konkreettisia ja motivoivia, jos sen toteutuminen vaatii usemman vuoden.

5. Tee suunnitelma tavoitteen saavuttamiselle - Tavoite ilman suunnitelmaa on pelkkä toive. Älä vain kirjoita paperille "haluan laihtua" ja sitten ole tekemättä asialle mitään. Tee tavoitteelle suunnitelma ja konkretisoi tavoitteita. Esimerkiksi "käy 3 kertaa viikossa lenkillä" tai "juo päivittäin 2-3 litraa vettä" saavat sinut todennäköisemmin tekemään asialle jotain.

tulppaaneja (3)

+1 Älä luovuta - Alkuinnostus loppuu usein tammi- tai helmikuun jälkeen ja tavoitelista jää pölyttymään laatikon perälle. Tähän vinkkinä voisi olla vaikka tavoitelistan laittaminen jääkaapin oveen tai teippaaminen vaatekaapin sisälle. Johonkin, missä tavoitteet muistuvat päivittäin mieleen. Myös oikealla asennoitumisella voi päästä paria ekaa kuukautta pidemmälle. Ole kärsivällinen. Älä lannistu pienistä takapakeista. Ne kuuluvat asiaan.


Tsemppiä! Toivottavasti juuri sä saavutat tavoitteet tänä vuonna tai ainakin lähdet niitä kohti! :)

8 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä!! Oon samaa mieltä erityisesti siitä, että pitää olla realistinen ja että isot tavoitteet kannattaa pilkkoa pienempiin osiin, niin on helpompi alkaa hommiin :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit. Noi on kyllä tärkeitä kohtia, jotta motivaatio tavoitteiden toteuttamiseen pysyy! :)

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä, pitää laittaa myös itselle ehdottomasti nämä muistiin, niin lähtee hommat jälleen luistamaan! :)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näistä oli sullekin apua! :) Mun pitää varmasti itsekin käydä aina välillä tsekkaamassa tätä listaa, jottei ne tavoitteet unohdu. :)

   Poista
 3. Aivan ihania vinkkejä ja tuo kivasti tsemppiä! :) Itsellä vuoden suurimpana tavoitteena saada valkoisen hatun lisäksi opiskelupaikka haluamastani paikasta, joten sitä kohden pitää nähdä vaivaa ja jaksaa motivoitua. Tästä sun listasta on varmasti hyötyä niinä huonoina päivinä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tsemppiä sulle luku-urakkaan ja toivottavasti lakki sekä opiskelupaikka tulee!! :) Mahtavaa, jos tästä oli hyötyä! :)

   Poista
 4. Mahtavia vinkkejä! :) Yksinkertaisiahan ne ovat, mutta tulee helposti unohdettua :)

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Tuntuu että yksinkertaisimpia juttuja pidetään joskus niin itsestäänselvinä, ettei niihin tuu kiinnitetty huomiota ja helposti sitten unohtuvatkin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥