11.9.17

Ostoslistaa uuteen kotiin

Mulla on ihan jäätävä sisustusvimma päällä muuton vuoksi ja tekisi mieli uusia koko sisustus. Pitää jatkuvasti yrittää muistutella itselleen, että rahaa ei oo ihan äärettömiin. Varsinkin, kun maksetaan asunnoista tämä kuukausi päällekkäin ja lisäksi ostettiin esimerkiksi uusi sohva, johon sai kyllä uppoamaan sitä rahaa. Onneksi kuitenkin haaveilla saa aina ja oonkin koonnut ostoslistaa hankinnoista, joita haluaisin uuteen kotiin tehdä. Varmasti suurin osa tullaan hankkimaankin ainakin jossain vaiheessa, mutta varmaan vähän pitemmällä aikavälillä. :)

decor1

Uusia mattoja (eteiseen, keittiöön, olohuoneeseen..)
-Nyt aluksi vanhat matot varmasti menevät, mutta jossain vaiheessa olisi kiva uudistaa melkein kaikki matot. Tärkeimpänä on varmaan olohuoneen matto. Meillä on olohuoneessa valkoinen karvamatto, joka on jo kyllä nähnyt valkoiset päivänsä. Muutenkin hieman jo epäilyttää kyseisen maton hygieenisyys. Maton pesettäminen maksaa yhtä paljon, kuin uuden maton ostaminen, joten tosiaan järkevämpää on ostaa kokonaan uusi matto. Nykyinen keittiön pyöreä pieni matto menee varmaan väliaikaisesti eteiseen, mutta haluaisin sinne käytävämaton. Keittiöön tulee aluksi edellisen asunnon keittiössä ollut käytävämatto, mutta siinä on jotain likaa, joka ei lähtenyt pesussa pois.

Ikkunaverhot keittiöön
- Meillä on ollut edellisessä ja nykyisessä keittiössä sama valkoinen läpikuultava verho, jonka haluaisin kuitenkin vaihtaa. Keittiön ikkuna on etupihalle päin, jossa on jatkuvasti porukkaa, joten jokin peittävämpi verho toisi ehkä hieman yksityisyyttä? Lisäksi uuteen asuntoon sopisi paremmin jokin värillinen verho valkoisen sijasta.

Työpöytä
- Meidän nykyinen työpöytä on ollut meillä vasta pari vuotta, mutta alkaa jo nyt hajota käsiin.. Alin laatikko ei enää aukea jostain syystä kokonaan ja ruuveja törröttää joka puolelta. Ruuvit saa varmasti kiristettyä, mutta laatikon kohtalosta en ole varma. Lisäksi olen haaveillut pienemmästä ja sirommasta työpöydästä, sillä uusi makkari on todella pieni.

Yöpöytä
- Yöpöydästä joudutaan ehkä luopumaan kokonaan, koska se makuuhuone on tosiaan todella pieni. Jos kuitenkin saadaan jonkinlainen pikkupöytä sinne mahtumaan en haluaisi enää nykyistä yöpöytää sinne. Sama pöytä on ollut mulla kotikotonakin, joten se on jo aika vanha. Pöytälevy on kupruilla ja koko pöytä on jo ihan kellastunut. Uusi yöpöytä on ollut haaveissa jo kauan aikaa muutenkin.

decor2

Valaisimet
- Uudessa kodissa on paikat ikkunavalaisimille ja mulla onkin jo mielessä, millaiset valaisimet siihen haluan. Lisäksi ainakin keittiöön pitää ostaa uusi lamppu ja mahdollisesti myös olohuoneeseen. Nykyisen olohuoneen valaisimen keskimmäinen lamppu on rikki, eikä lamppua saa millään konstilla vaihdettua, sillä edellistä ei saa sieltä pois. Vaihtoon siis joutaa koko lamppu. Keittiöön haluaisin semmoisen riippuvan lampun ruokapöydän ylle. Toisen nykyisistä keittiön lampuista voisi periaatteessa siirtää olohuoneeseen, mutta veikkaan, ettei sen valaistus ole riittävä, joten pitäisi ostaa kokonaan uusi lamppu. Lisäksi eteiseen on hankinnassa uudet valaisimet, ellei se toinen keittiön valaisin sitten menisi sinne..

Aterinlokerikko
- Kaikissa asunnoissa on tähän asti ollut aterinlokerikko valmiina, mutta jostain syystä uudesta asunnosta se puuttuu kokonaan. Keittiössä on kaksi laatikostoa, joista toinen on normaalia leveämpi ja toinen normaalia kapeampi, joten on tosi haastavaa löytää oikean kokoinen lokerikko.

Naulakko peilikaappiin
- Koska tuolle toiselle puoliskolle on kuulemma ylivoimaista laittaa takit aina henkariin, pitäisi peilikaapin sisälle ostaa jokin naulakontapainen.

Grilli ja terassikalusteet
- Grilli odottaa ostoaan todennäköisesti ensikesään asti. Saadaan meidän vanhat terassikalusteet takaisin, joten niiden uusiminenkaan ei ole ensimmäisenä listalla. Kuitenkin haaveilen salaa isosta terassisohvasta, jossa pötkötellä. Saattaa kyllä jäädä vain haaveeksi, sillä ruokailuryhmä on todennäköisesti käytännöllisempi meille.

decor3

Sohva
- Ostettiin juuri uusi sohva tänne nykyiseen asuntoon, mutta se osottautui käytössä melko pieneksi meille kahdelle. Uuteen asuntoon tilansa puolesta mahtui isompi sohva, joten päädyttiin laittamaan "kokeeksi" vanha sohva myyntiin Toriin. Sohva meni neljässä tunnissa kaupan tosi hyvään hintaan ja ollaankin oltu jo muutama viikko ilman sohvaa. Käytiin tilaamassa uusi sohva ja vielä kuukausi pitäisi odotella. Oon tosi innoissani uudesta sohvasta, enkä jaksaisi millään odottaa sen tuloa! Aurinkotuolit ovat väliaikaisesti hoitaneet sohvan virkaa, joten sohvalla pötköttelyä osaa arvostaa taas ihan eri tavalla.

Viherkasveja
- Meillä ei oo ikinä ollut mitään viherkasveja, vaikka ne ovat olleet hankintalistalla jo kauan aikaa. Oon aika huono kasvien kanssa ja pelkään niiden kuolevan mun hoidossa heti. Uuteen asuntoon voisi kuitenkin uskaltautua ostamaan jotain. Saa antaa vinkkejä helppohoitoisista ja kivoista viherkasveista!

Sisustusjuttuja
- Pakollinen reissu Ikeaan täytyy tehdä aina muuton yhteydessä ja sieltä tarttuu varmasti käteen kaikkia ihania sisustusjuttuja ja muuta pientä tarpeellista.

Säilytysratkaisuja
- Uudet kaapit ja hyllyt kaipaavat lokerikkoja ja muita vastaavia. Jollain tapaa säilytys on uudessa kodissa haastavaa, kun esimerkiksi vaatekaappi on todella leveä ja tankokaappeja on liikaa. Pitäisi keksiä jotain järkeviä säilytysratkaisuja, jottei tila menisi hukkaan ja sen saisi käytettyä järkevästi.

decor4

Psst. Muistathan, että blogiani voi seurata myös:

4 kommenttia:

 1. Eksyin sattumalta blogiisi, vaikuttaa hyvältä! :) Tiedän tuon sisustusvimman ja se jatkuu edelleen, vaikka muutimme jo vuodenvaihteessa ;) Täytyy hieman kuunnella kukkaroakin, joten pikku hiljaa. Nuo kuvakollaasit näyttävät superhyviltä ja tuollainen sisustustyyli tuntuu olevan nyt in :) Mukavaa viikkoa!
  jenskapoonaskelissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo uskon, ettei siitä ihan heti pääse eroon. :D Samoin sulle! :)

   Poista
 2. Siis apua, noi kollaasit näyttää siltä, että mä olisin voinut kerätä nuo... ihanaa! <3 Meidän vanhassa asunnossa auringon valoa saatiin todella vähän ja kaikki kasvit kuolivat, teki niillä mitä tahansa. Nyt, kun valoa on enemmän, kasveja on ostettu koko ajan lisää. Chilipuu on ehkä paras kaikista :) Pari pientä kaktusta piristää työhuonetta, täällä kun ei ole kuin tätä keinovaloa :D Viirivehkoja meillä oli aluksi kaksi, mutta yksi alkoi kasvamaan niin isoksi, että laitoin sen puoliksi, hyvin on molemmat jaksanut kasvuaan. Lisäksi mulla on erikoinen orkidea, joka ei ole kukkinut pitkään aikaan, mutta jaksaa silti kasvattaa erikoisia... hmm.. juttuja. Viirivehka on todettu helpoksi! Seuraavan huonekasvin haluaisin olevan hieman enemmän "kasassa", viirivehka kun rönsyilee niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tommonen sisustus iskee kyllä muhunkin lujaa tällä hetkellä.

   Hei tossahan tuli jo paljon hyviä kasvivinkkejä, kiitos paljon!! Nopealla googletuksella näyttivät myös kivoilta, pitää käydä vielä kaupassa katsomassa. :) Orkidean pitäisi vissiin ruveta kukkimaan uudestaan olikohan se vuoden jälkeen, joten ehkä se kukkii sullakin pian? :) Mutta kiitos vielä vinkeistä, tulivat tarpeeseen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥