22.11.17

Ideoita itse tehtyyn joulukalenteriin

Yhtenä etukäteisjoululahjana toimii itse tehty joulukalenteri! Se on mukava tapa nostattaa läheisen joulu-innostusta ja tuo kivaa lisää joulunodotukseen. Kalenterin voi tehdä kaverille, puolisolle, lapselle, kummilapselle, työpaikalleen, vanhemmille tai oikeastaan ihan kelle haluaa. Jos innostusta kalenterin askarteluun löytyy, tästä postauksesta löytyy ideoita luukkujen sisältöihin sekä kalenterin ulkomuotoon.

Pelkkiä nameja sisältävään joulukalenteriin löydät ohjeen täältä.

Pikkuisia lahjoja sisältävät kalenterit löydät täältä ja täältä.


Joulukalenteri miehelle

Miehen kalenteri voisi sisältää esimerkiksi nameja, arpoja, sukkia, pipon, lapaset, heijastimen, avaimenperän, pieniä viinapulloja, wunderbaumin, huulirasvan, lahjakortteja esimerkiksi tekemääsi hierontaan tai hoitoon tms.

Tänä vuonna oon huomannut olevan hittinä tehdä miehelle joulukalenteri, joka sisältää jokaiselle päivälle erikoisoluen. Kalenterin voi tehdä helposti kaljakoriin ja laittaa hieman lahjanarua pullon ympärille sekä numeron jokaisen päälle. Olutpullo mahtuu myös sopivasti Pringlespurkkeihin, jotka voi päällystää lahjapaperilla ja koota vaikkapa kuusen muotoon. Pyydä kavereita ja tuttuja säästämään tyhjiä Pringlespurkkeja tai kysele niitä paikkakuntasi FB-kirppikseltä tai roskalavalta.

Erikoisoluiden keräily tulee kalliiksi, joten hieman pienemmän budjetin kalenterina voisi toimia purnukka, josta löytyy 24 lappusta. Lappusissa voi esimerkiksi olla 24 syytä, miksi rakastat puolisoasi tai vaikkapa jokaiselle päivälle treffi-idea (kurkkaa täältä ideoita treffeille) tai jotain muuta kivaa tekemistä. Tämä tulee tosiaan vähän halvemmaksi, mutta idea ja merkitys on sitäkin arvokkaampi.

DIYJoulukalenteri(51)

Joulukalenteri naiselle

Myös naiselle voi tehdä edellisen kaltaisen kalenterin, jossa purnukasta/luukusta löytyy paperilappuselle kirjoitettu tekeminen, syy miksi rakastaa toista, treffi-idea tai vaikkapa yhteinen muisto. Voit myös kerätä 24 valokuvaa jokaiselle päivälle, jotka liittyvät johonkin kivaan yhteiseen muistoon ja liittää kuvan yhteyteen vaikka pieni tarina, mitä ajattelit siinä hetkessä.

Naisen tavaraa sisältävästä kalenterista voisi löytyä miesten kalenterin kohdassa mainittujen lisäksi kynsilakkoja, huulipunia tai muuta kosmetiikkaa, koruja, hajuveden, hiustarvikkeita, jouluisia sisustusjuttuja tai vapaapäivään/kivaan tekemiseen oikeuttavan lahjakortin.

Henkilön mieltymyksistä riippuen voi koota vaikka minkälaisen kivan kalenterin. Jos hän on teen suurkuluttaja, loihdi kalenteri, josta löytyy joka päivälle erilainen teepussi. Tai suklaanrakastajalle erikoissuklaakalenteri. Ompelijalle tai keräilijälle sopisi ehkä nappikalenteri?

DIYJoulukalenteri(52)

Joulukalenteri lapselle

Lapsen joulukalenterista voisi löytyä värikynät, muovailuvahaa, villasukat, pelikortit, tarroja, pinnejä, pompuloita, asfalttiliituja, lapaset, leluja jne. Kalenterilla voi olla myös jokin teema, jolloin luukut voivat sisältää esimerkiksi Frozen/Ryhmä Hau/Prinsessa/Autot aiheisia tavaroita.

Yksi lapsen mieleen oleva kalenteri voisi olla Lego-kalenteri jostain legopaketista. Esimerkiksi voit ostaa talopaketin ja jakaa sen palaset 24 luukkuun. Lapsi voi rakentaa palasista sitten aattona talon, kun kaikki palaset ovat koossa. Sama idea pätee palapelikalenteriin, jos jostain löytyy palapeli, jossa on 24 tai 48 palasta!

Halvempi kalenteri koostuu esimerkiksi 24:stä tehtävälappusesta. Esimerkiksi "Leivo tänään pipareita", "Tee lumienkeli/jäälyhty/lumiukko", "Laula joululauluja", "Askartele joulukortteja/lumihiutaleita ikkunaan/tonttuovi", "Piirrä tonttu" ja niin edelleen. Kalenteri voi myös sisältää joka päivälle leikin, lorun tai laulun.

DIYJoulukalenteri(55)

Näitä kaikkia voi tietenkin mielensä mukaan sekoittaa keskenään miten tahtoo ja yksi kalenteri voi sisältää teetä, loruja, tavaraa ja kauniita sanoja. Näiden tarkoituksena oli antaa inspiraatiota ja ideoita erilaisille kalentereilla, joten toivottavasti onnistuivat tehtävässään!


Meinaatko sinä askarrella läheisellesi joulukalenterin tänä vuonna? :)

6 kommenttia:

 1. Hih, mä just askartelin poikakaverille tuon olutkalenterin kaljakoriin! :) Tein blogiin postauksenkin, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa! :)

  https://taruanuelina.blogspot.fi/2017/11/joulukalenteri-miehelle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa ja näytti tosi kivalta, noi on kyllä niin hauskoja! Mä oon vielä ihan kahden vaihdeilla tekisinkö omalle poikaystävälle olutkalenterin vai tavaraa sisältävän kalenterin. :D

   Poista
 2. Ihana postaus ja todellakin otin vinkkejä tästä irti, koska ajattelin toisen osapuolen yllättää pienoisella kalenterilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait tästä vinkkejä! :) Sama täällä, en oo tosin vielä osannut päättää millaisen kalenterin omalleni väsään. :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Itse ajattelin yllättää työkaverit joulukalenterilla ❤ miehelle ja itselleni ostin kalenteriarvat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihana ajatus, he ilahtuvat varmasti! :) Meiltäkin löytyy kalenteriarvat muiden lisäksi joka vuosi. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥