19.8.18

KRIISI

Kuten varmaan huomasittekin, ei mun bloggailu lähtenyt ihan sillä lailla taas käyntiin viime postauksen jälkeen, mitä olin ajatellut. Voisin syyttää loppukevään koulukiireitä, mutta joku muukin siinä sitten kuitenkin hankasi vastaan. Mulla edelleen on olo, että haluaisin tänne palata, mutta on vaikeaa saada kiinni tästä touhusta. Bloggailu vaatii kuitenkin niin paljon aikaa ja ajatustyötä, kuvien ottamista ja ideointia. On ollut vaikea muuttaa arkeaan sellaiseksi, että panostaisi taas niin paljon blogiin, kun ehti jo tottua siihen, että käyttää aikansa johonkin muuhun. Mutta oon kuitenkin sitä mieltä, että jos jotain oikeasti haluaa tehdä, niin sille kyllä löytyy aikaa.


Oonkin pohtinut, että mikä tässä sitten tihkaisee niin paljon? Onko se vaan aloittamisen vaikeus vai pitääkö mun todeta, ettei bloggailu ole enää mua varten? Lukeeko ylipäätään enää kukaan blogeja? Onko blogit jo ihan so last season? Onko nykyään videot, podcastit ja instastoorit ne välineet, millä luodaan sisältöä? Huomaan ainakin itse katsovani nykyään enemmän videoita kun taas muiden blogeja tulee selattua täysin satunnaisesti. En kuitenkaan usko, että musta itsestäni olisi videoiden kuvaamiseen. Ehkä jotain satunnaisia olisi kiva tehdä esimerkiksi tänne blogin puolelle, mutta pelkkien videoiden tekeminen tuntuu tällä hetkellä melko vieraalta ajatukselta.

Onko teillä vinkkejä, miten tästä aloittamisesta pääsisi eteenpäin? Pää lyö tyhjää, vaikka joitakin postausideoitakin olisi. Innostusta olisi bloggailuun, muttei kuitenkaan jotenkin tarpeeksi inspiraatiota. En oo edes varma, olisiko mulla blogille tarpeeksi aikaakaan nyt syksyllä, kun koulu alkaa ja arki on aika kiireistä loppuvuoden. Ja siltikään en oo jotenkin valmis päästämään täysin irti tästä harrastuksesta, joka on ollut mulle rakas jo monta vuotta. Ajattelinkin nyt pari päivää (ennen tämänkään tekstin julkaisua) herätellä mun inspiraatiota, koittaa kirjoitella joitakin postauksia valmiiksi ja katsoa, vieläkö tämä tästä lähtisi. Saa nähdä, jääkö tämä taas vain haaveiluksi vai saisinko julkaistuakin jotain.

E: Pakko lisätä tähän loppuun näin jälkikäteen, että oon kirjoitellut pari postausta valmiiksi ja ideoinut tulevia postauksia tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen, joten ainakin muutama postaus on tuloillaan tämän jälkeen!


Psst. Muistathan, että blogiani voi seurata myös:

4 kommenttia:

 1. Mulla tää sama ongelma, kun tuntuu ettei sisältöön saa panostettua tarpeeksi, mutta en kuitenkaan aijo bloggausta lopettaa :) Tsemppiä ja kyllä se into sieltä taas puhkeaa kukaan kunhan saa ajatuksesta vain kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, etten oo ihan yksin näiden ajatusteni kanssa. :) Jep, nyt on jo löytynyt vähän enemmän intoa bloggailuun. :)

   Poista
 2. Välillä sitä on sellasia hetkiä ettei vaan inspaa, mulla on myös ollut ja tuntuu että sisältö mitä tuotan ei oo mistään kotoisin. Sellaisina aikoina jaksan ehkä kerran viikkoon postata, koskaan ei oo tauko/lopetus käynyt mielessä, tämä kun on niin antoisaa hommaa tää bloggaus :)

  Kokeilet postailla aina silloin kun kerkeät ja aina silloin kun riittää sitä inspistä ja ideaa, kyllä se ehkä siitä sitten heräilee se blogi-into taas :) Mä oon huomannut myös sen että kun täällä blogimaailmassa vaan seilaa, tsekkailee omia vanhoja postauksiaan, lueskelee muiden blogeja tai etsii uutta luettavaa, niin into kasvaa.

  Kiva kuulla että oot muutamaa postausta saanut raapusteltua valmiiksi, on mukava lueskella tekstejäsi 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitäisi taas löytää se syy ja muistuttaa itseäni, miksi bloggaan ja miksi tää on niin kivaa puuhaa. :)

   Toivottavasti, kiitos vinkeistä! Oon huomannut, että omien joulupostauksien lukeminen nostattaa ihan hirveästi mulla sitä blogi-innostusta (ja jouluinnostusta..), joten ihan totta tuo. :) Pitäisi vielä selata enemmän muidenkin blogeja!

   Ihana kuulla!<3 :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥